SERIÁLOBRANÍ: Živí mrtví

Seriálobraní Seriály

Zombíci táhnou světem. Tedy alespoň tím filmovým… a vlastně i knižním. Pochodující mrtvoly, co vám můžou ukousnout hlavu na počkání a vůbec jinak se na vás vyřádit, teď přebírají kontrolu. Takový Resident Evil si našel celou řadu fanoušků jak mezi hráči počítačových her, ale také mezi filmovými diváky. A je jedno, že je to vlastně pořád na stejné brdo. Teď ovšem televizní stanice okupuje seriálová podoba oblíbeného komiksu o zombících.

walking-deadPodle knižní série: komiksová série Živí mrtví ~ Robert Kirkman, Tony Moore a Charlie Adlard

O seriálu: Hororová „zombie“ série natočená na motivy známého komiksu.

Hlavním hrdinou je policejní důstojník Rick Grimes, který vede skupinu přeživších ve světě, který ovládly zombie. Společně s nesourodou skupinou lidí putují zničenou zemí, snaží se přejít a najít takové útočiště, ve kterém by mohli mít nějakou budoucnost…(Serialzone)


Živí mrtví se stali jednou ze senzací televizní sezony roku 2010 a vytáhli zombie žánr z hlubin zapomnění. Seriál získal řadu ocenění, například nominaci na Writers Guild of America Award či Best Television Series Drama. Má po celém světě obrovskou základnu fanoušků a každý díl jen v Americe sleduje několik miliónů lidí. Seriál je natolik úspěšný, že v současné době běží již třetí řada a čtvrtá se chystá na příští rok.

Seriál sleduje příběh skupinky lidí, kteří přežili virovou epidemii, jež změnila většinu lidstva v agresivní zombie. Rick, který býval ve starém světě policistou, se po střelném zranění probouzí v opuštěné nemocnici a nemá ponětí, co se za dobu, kdy byl v bezvědomí, se světem stalo. Rozhodne se najít svou rodinu, a proto se vydá na cestu Georgií. Po cestě narazí na další přeživší a když se mu podaří najít ty, co hledal, má další cíl: najít si nový a bezpečný domov. Jenže svět okolo nich se s každým dnem horší, ale jejich vůle k přežití je silnější. Jsou ochotní udělat cokoliv, jen aby zůstali naživu. Co všechno ale obětují? Jaká je cena za lidskost?

Seriál je inspirován nadmíru úspěšnou komiksovou sérií The Walking Dead od Roberta Kirkmana. Ta u nás vyšla v českém překladu a nyní vychází také nová knižní série. Robert Kirkman se na tvorbě seriálu produkčně podílí a pomáhá i při scénáři. Režie seriálu se chopil slavný Frank Darabont, který stojí za filmy jako Vakoupení z věznice Shawshank a Zelená míle.

Český profil seriálu na Prima Cool

České fan stránky seriálu

Zdroj obrázků: IMDB.com, Serialzone.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge