Kroniky Cartera Kanea Netflix nakonec nenatočí

Knihy Novinky Seriály

O možné seriálové adaptaci se začalo mluvit už v roce 2021, ale po Disneyho úspěchu s Percy Jacksonem se dalšího mýtického seriálu hned tak nedočkáme.

Podle samotného Ricka Riordana, který odpovídal na dotazy čtenářů na oblíbeném knihomolském serveru GoodReads, Netflix za poslední 2 roky nebyl schopen přijít se scénářem, co by se mu líbil. A vzhledem k tomu, jak rád Netflix ruší rozdělané i dosud nerozběhnuté seriály a filmy, došlo i na tento projekt.

Dříve se také mluvilo o možné filmové adaptaci prvního dílu, Rudé pyramidy. Na scénáři se měla podílet Diandra Pendleton-Thompson, ale nakonec z toho sešlo. Fanoušci tak doufali, že se dočkají alespoň seriálové verze, ale i ta je momentálně v nedohlednu. Riordan má ovšem třetí želízko v ohni v podobě další knižní trilogie Magnus Chase, která vychází ze severské mytologie. Tady se o možné adaptaci ovšem vyjádřil v tom smyslu, že by si přál, aby byla provedena pořádně… a na to teď díky prodloužení seriálového i knižního Percyho nemá tak úplně čas.

Kroniky Cartera Kanea je knižní trilogie inspirovaná pro změnu egyptskými reáliemi a práva k ní zakoupil Netflix. Má z knih v plánu udělat tři filmy, které odvypráví příběh sourozenců Kaneových, Cartera a Sadie, kteří jsou magickými potomky egyptských faraonů Narmer a Ramsese. Musí za svou rodinu bojovat po té, co se bohové Egypta začnou najednou probouzet a jejich otec egyptolog najednou zmizí.

Série se sice nestala tolik populární jako v případě Percyho Jacksona, ale postavy se v některých dějových linkách potkaly, což nejspíš v případě seriálů a filmů nehrozí, jelikož práva vlastní dvě rozdílné společnosti. Ani tady není známo, kdy se začne s natáčením, podle všeho bychom se ale prvního filmu mohli dočkat v příštím roce. I v tomto případě se na tvorbě bude Riordan i jeho manželka podílet.

Zdroj informací a obrázků: GoodReads.com, CoveredGeekly.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge