První teaser na film Čarodějka

Filmy Knihy Novinky

O filmové adaptaci oblíbeného muzikálu se mluví už od roku 2015, ale nakonec se film dostane do kin až letos.

Čarodějka je celosvětově úspěšný muzikál Stephena Schwartze a Winnie Holzman. Ti svou muzikálovou předlohu postavili na knize Wicked: Život a doba zlé čarodějnice ze západu spisovatele Gregoryho Maguirea, který knihu vydal v roce 1995. Je to alternativní verze oblíbeného filmu Čaroděj ze země Oz (1939) a knihy Čaroděj ze země Oz (1900) vyprávěná z pohledu čarodějek Země Oz a soustřeďující se na dobu před tím, než se Dorotka do Země Oz dostala a také poté.

Čarodějka představuje příběh dvou naprosto odlišných kamarádek Elphaby (Zlá čarodějnice ze Západu) a Glindy Dobrotivé, které se z počátku díky svým odlišným charakterům nemůžou ani cítit, ale později se mezi nimi rozvine hluboké přátelství. Problémy ovšem nastávají ve chvílích, kdy se střetnou jejich odlišné pohledy na svět, láska ke stejnému muži, či postoj vůči politice Čaroděje ze země Oz a následný pád Elphaby v očích všech obyvatel.

Muzikál si odbyl svou premiéru na Broadwayi v roce 2003 a vynesl na světlo jako hvězdu Idinu Menzel, Glindu si pak zahrála oblíbená Kristin Chenoweth a Čaroděje Joel Grey. Ve filmové adaptaci, která by měla být rozdělená na dvě části, přičemž první díl si odbude českou premiéru 28. listopadu. V roli Elphaby uvidíme Cynthii Erivo a v roli Glindy Ariana Grande, do role Fiyera byl obsazen Jonathan Bailey. Dále se můžeme těšit na Jeffa Goldbluma a Michelle Yeoh.

Zdroj informací a obrázků: Collider.com, CSFd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge