Pracuje se na seriálovém Stmívání

Filmy Knihy Novinky Seriály

Ano, je to tak, nejen Harry Potter bude mít svůj seriál. Zdá se, že z oblíbených filmů i knih je potřeba vytřískat daleko víc.

Nedávno jsme se dozvěděli, že Stephenie Meyer pracuje na nových knihách ze série a teď to vypadá, že se začalo pracovat na seriálové verzi. Přitom první filmová adaptace se objevila v roce 2008 a z Kristen Stewart, Roberta Pattinsona a Taylora Lautnera se staly hvězdy. Scénáře se ujme Sinead Daly, která se podílela na seriálech jako Jen mi dál lži, Vychováni vlky, Špinavej John nebo Spravdelnost v krvi.

Seriál je teprve v plenkách a ještě nemá síť/platformu, kde by se měl objevit. Studio, které kontroluje práva na franšízu, plánuje vést vývoj projektu před nákupem práv. Zatím neexistuje žádný časový plán, kdy bude seriálové Stmívání k dispozici potenciálním kupcům. Podle všeho by se na seriálu měla podílet samotná autorka.

Sága Stmívání se doškala hned pěti filmů, ačkoliv knihy byly původně pouze čtyři. Čtvrtá kniha byla totiž rozdělená do dvou filmů, poslední část se do kin dostala v roce 2012. Zatím není ovšem jasné, jestli se dočkáme stejného příběhu, který bude sledovat děj knih, anebo se tvůrci rozhodnou s knih pouze vycházet a ukázat nám úplně nový příběh. Nechme se překvapit.

Zdroj informací a obrázků: HollywoodReporter.com, Variety.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge