Vampýrská akademie se dočká nového vydání

Knihy Novinky Seriály

S příchodem seriálového zpracování oblíbené upírské série z pera Richelle Mead máme pro fanoušky příjemnou zprávu.

Nakladatelství Slovart a jejich značka #booklab totiž už v 3. října přijde s prvním dílem Vampýrské akademie v novém kabátku. Druhý díl, Mrazivý polibek, vyjde 21. listopadu. Je to tedy skvělá zpráva nejen pro ty, co už si sérii oblíbili dříve, ale i proty, co ještě neměli možnost se do knih zakousnout.

Vampýrská akademie je šestídílná young adult paranormal romance série, která si po světě získala řadu věrných fanoušků. První díl o morojské princezně Lisse a její nejlepší kamarádce/bodyguardce, dhampirce Rose vyšel v angličtině už v roce 2007, česky se ho ujalo nakladatelství Domino o dva roky později. A na výsluní se tenhle příběh, ke kterému neodmyslitelně patří i Dimitrij Belikov, Christian Ozera nebo Adrian Ivaškov, držel poměrně dlouho. Autorka se proto rozhodla pokračovat spin-offovou šestidílnou sérií Pokrevní pouta. A i té jsme se dočkali v českém překladu u stejného nakladatelství.

Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové.

Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů. Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit.

V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství…

Zdroj informací a obrázků: Slovart.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge