Na obzoru je nové historické drama The Serpent Queen

Knihy Novinky Seriály

Historických seriálů nejspíš nikdy nebude dost, proto se brzy díky stanici Starz, jenž nám přinesla oblíbenou Cizinku, dočkáme dalšího zajímavého kousku.

Řeč je o seriálu The Serpent Queen, který vypráví příběh notoricky známé francouzské královny Kateřiny Medicejské. Té se taky říkalo „Hadí královna“, a to díky svým intrikánským schématům a také zálibě v jedech. Šlo o jednu z nejmocnějších žen své doby.

Poté, co se v 16. století přivdá na francouzský dvůr jako osiřelá dospívající dívka v očekávání velkého měna a možnosti plození mnoha dědiců, Kateřina zjistí, že její manžel miluje jinou ženu. Pak její věno zůstává nevyplaceno a ona se dozví, že není schopna otěhotnět. Ale díky inteligenci a odhodlání udržuje své manželství naživu, ovládá krvelačnou monarchii a vládne Francii 50 let.

Seriálové zpracování vychází z knižní předlohy Kateřina Medicejská autorky Leonie Frieda, která v českém překladu vyšla u nakladatelství Academia v roce 2007. V seriálu vypráví Kateřina (Samantha Morton) svůj příběh prostřednictvím flashbacků, obhajuje své činy a předává lekce, které se naučila, své nové služebnici Rahimě (Sennia Nanua).

Její strýc papež Clement (Charles Dance) zprostředkuje její sňatek a geopolitické spojenectví s Francií, ale o svatební noci se dozví, že je její manžel zamilovaný do Diane de Poitiers (Ludivine Sagnier), úžasně krásné dvorní dámy, co je dvakrát starší než budoucí král. Catherine je vržena do světa, kde se musí rychle naučit, komu může věřit, a jako odstranit toho, kdo ji podceňuje.

Historické drama by mělo mít 8 epizod a možná se jej dočkáme ještě letos. Ačkoliv je Starz americká televizní stanice, její seriál Cizinka se objevil na streamovací platformě Netflix. Možná se tam časem objeví i tento seriál.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge