V létě potkáme Katherine Langford v novém artušovském seriálu

Komiksy Novinky

Další komiksovka se dostane v podobě seriálu na Netflix a podle prvních fotek to vypadá více než slibně.

Po úspěšných seriálových adaptacích komiksových předloh Zámek a klíč nebo Umbrella Academy, které si obě vysloužily druhé série, nás v létě bude uchvacovat nové pojetí artušovské legendy. Řeč je o Prokleté (v angličtině Cursed), seriálu natočeném na základě grafické novely Thomase Wheelera s ilustracemi Franka Millera. Oba dva se na seriálu také podílejí jako producenti. A o čem seriál vlastně bude?

Jeden z klíčových elementů všech artušovských legend je meč Excalibur, kterým se ohání sám Král Artuš. Jenže jak k němu přišel? V některých verzích jej vytáhne z kamene, ale většinou mu jej dá žena známá také jako Paní jezera nebo Nimue. Což je také osoba často zmiňovaná jako ta, která zapudila Merlina po té, co se naučila všechna jeho magická tajemství. V adaptaci Netflixu na to ovšem půjdeme zase trochu jinak.

Hlavní hrdinkou seriálu bude již zmíněná Nimue, jenž si zahraje Katherine Langford (známá například ze seriálu 13 Reasons Why) a která musí nést Excalibur, aby zápasila se silami zla. V roli Artuše, potulného žoldáka, na němž není nic moc zajímavého a kterého Nimue potká na cestě, uvidíme Devona Terrella. Zemi totiž vládne Král Uther Pendragon, co nechává fanatické Rudé Paladíny pustošit zemi. A více uvidíme v létě, kdy se desetidílný seriál na Netflixu objeví.

A jak už to tak bývá, díky seriálu dostane i grafická novela seriálovou obálku:

 

Zdroj informací a obrázků: EW.com, Hypable.com, CSFd.cz, IMDb.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge