Komiksový Zámek a Klíč jako seriál?

Knihy Novinky Seriály

Komiksová série spisovatele Joea Hilla a kreslíře Gabriela Rodrigueze Locke & Key se možná dočká seriálové adaptace díky streamingové službě Hulu. Ta si objednala hodinový pilotní díl a my už víme, kdo si v něm zahraje. 

Šestidílný komiks se točí kolem tajemné usedlosti Klíčov v Nové Anglii plné dveří, které změní každého, kdo do nich vstoupí, a rodiny Zámkových, které je předurčeno stát se strážci tajuplných zázračných klíčů.

Scénář k pilotu píše samotný Hill spolu s Carltonem Cusem (Batesův motel, The Strain), režii dostal na starost Andy Muschietti, který má na kontě letošní TO z dílny Stephena Kinga, tedy Hillova otce.

Zatím největší hvězdou pilotu je bezpochyby Danny Glover, který má na kontě už stovky rolí, například detektiva Murtaugha ze série Smrtonosná zbraň. V seriálu si zahraje roli učitele angličtiny Joea Ridgewaye. Do hlavní role Tylera byl obsazen herecký nováček Jack Mulhern, jeho sestrou Kinsey bude Megan Charpentier (Resident Evil: Retribution, To), nejmladšího sourozence Bóďu si zahraje Jackson Robert Scott (To). Jejich mámu Ninu bude hrát Frances O’Connor (V zajetí démonů 2) a těšit se můžeme také na strýce Duncana, kterým bude Nate Corddry (The Circle).

Adaptace Zámku a klíče byla na stole už v roce 2011, tehdy za ním stál Fox a roli Tylera si měl střihnout idol mladých dívek Jesse McCartney. Na seriál však nakonec nedošlo, což je možná dobře. Tentokrát se na projektu podílí herci a producenti s opravdu hororovými zkušenostmi a případný seriál by hezky zapadl do současné vlny hororových fantasy seriálů. Na rozhodnutí vedení Hulu si však budeme muset ještě chvíli počkat.

Zdroje informací a obrázků: ComicsCentrum.cz, Deadline.com, IMDb.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge