V září se dočkáme pokračování Klubu rváčů v komiksové podobě

Knihy Komiksy Novinky

Loni v květnu vypustilo komiksové vydavatelství Dark Horse do světa první část desetidílné sešitovky Fight Club 2. Devět dílů je v tuto chvíli venku a na konci března by v angličtině mělo přijít finále. Českou verzi komiksu má pod svými ochrannými křídly nakladatelství Crew, které sequel Klubu rváčů vydá v září tohoto roku v jednosvazkové podobě.

Dle posledních zpráv by se překladu měl ujmout dvorní překladatel Chucka Palahniuka – Richard Podaný. Dokonce i Jirka Pavlovský na stránkách Crwe laškoval, že tentokrát nebude psát doslov, jako tomu bylo u několika románů tohoto padesátíka z městečka Pasco.

Anotace: Klubu rváčů. Tyler Durden je mrtvý. Zůstal jen vypravěč původní knihy, který se uzdravil, oženil s Marlou, má syna, bezvýznamnou práci, a polyká prášky aby to takhle zůstalo. Jenže Marla má jiné představy o perfektním manželství a úžasném sexu. A tak začne prášky nahrazovat neškodným placebem.
A Tyler Durden se začne opět probouzet k životu.

Fenomén Palahniukova Klubu rváčů patří mezi základní pilíře literatury a filmu konce dvacátého století. Palahniuk na necelých dvou stech stránkách dokázal naservírovat psychologické drama plné zajímavých myšlenek a bez větších servítek ukázal čtenáři, na čem vlastně je.

V roce 1999 dokázal David Fincher knihu převést na filmové plátno a dočkali jsme se stejnojmenného snímku v hlavní roli s Bradem Pittem a Edwardem Nortonem. Je až těžko uvěřitelné, jak toto dílo dokázalo odhadnout dobu. Dokonce i dnes po šestnácti letech se jedná o nejlépe udělaný snímek na téma lidské identity v době ovládané materialismem a korporátním životem.

Nezbývá nám tak nic jiného než čekat, až se k nám toto vysněné pokračování z pera Chucka Palahniuka a štětce Camerona Stewarta dostane. V mezičase si zatím můžete zopakovat všech osm pravidel.  Prvním pravidlem Klubu rváčů je nemluvit o Klubu rváčů…

Zdroje: Crew, Dark Horse

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge