Tak trochu jiný Petr Pan

Filmy Knihy Novinky

Možná o tom víte, možná ne, ale příští rok se do kin chystá filmová adaptace oblíbené knihy o chlapci, který nikdy nechtěl vyrůst. Jenže o téhle straně příběhu jste možná neměli ani ponětí. A když už obávaného Černovouse hraje skvělý Hugh Jackman, je film skoro nutností.

Nejspíš většina z nás zná příběh Petra Pana, kapitána Hooka a kouzelného místa Země Nezemě, který nám přinesl skotský dramatik, novinář a spisovatel sir James Matthew Barrie už v roce 1904. Vůbec poprvé se postava nezbedného a divokého chlapce objevila už v roce 1902 v knize Malý bílý pták, po vydání samostatné knihy vznikla také stejnojmenná divadelní hra, která s sebou přinesla také pohádky vyprávějící Wendy.

Kniha se dočkala řady filmových zpracování, mezi ty známější patří třeba kreslená verze Walta Disneyho, nebo hraný film z roku 2003. Není tedy divu, že se do kin chystá znovu, tentokrát se ale na známý příběh podíváme z úplně jiného pohledu.

Sledujeme život sirotka Pana, jehož unesou do magické Země Nezemě, kde nachází spoustu zábavy, ale také nebezpečných nástrah, aby nakonec odhalil, co si na něj osud přichystal. Měl by se stát navždy známým hrdinou, Petrem Panem, a zachránit Zemi Nezemi. Film je zasazen do období druhé světové války.

Ve filmu uvidíme v roli Černovouse již zmíněného Hugha Jackmana, v hlavní roli Petra Pana pak Leviho Millera, mladého a pohledného Hooka si zahrál Garrett Hedlund, Rooney Mara princeznu Tiger Lily a Amanda Seyfried pak Petrovu matku. Na režisérskou stoličku se usadil Joe Wright, který má na kontě filmy jako Pýcha a předsudek z roku 2005, Pokání či Annu Kareninu. Scénáře se ujal Jason Fuchs. Film ponese jednoduchý název – Pan – a měl by se do zahraničních kin dostat 17. června, u nás bychom se jej měli dočkat 23. července.

Objevily se první záběry filmu a také první oficiální plakáty:

Zdroj informací a obrázků: EW.com, HuffingtonPost.com, Hypable.com, Variety.com, IGN.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge