Hemlock Grove není jen tak obyčejné městečko

Představujeme Seriály

Jako by se v poslední době neobjevilo spoustu filmů či seriálů s upírskou/vlkodlačí tématikou, rozhodla se americká internetová společnost Netflix natočit seriál Hemlock Grove.

hemlock-grove1Seriál byl natočen podle stejnojmenného románu Briana McGreevyho a zvláštností je, že produkce seriálu započala ještě před vydáním knižní předlohy v březnu roku 2012. Režisérem seriálu je Eli Roth, kterého jsme mohli vidět ve filmu Hanební pancharti. Seriál měl premiéru 19. dubna 2013 a online bylo zpřístupněno všech 13 dílů.

Příběh seriálu se odehrává ve smyšleném městečku Hemlock Grove v Pensylvánii a začíná smrtí mladé dívky v lese. Následně do města přijíždí nový, trochu podivínský Peter Rumancek se svojí mámou. Ihned se kolem něj začínají vytvářet různé fámy ze strany jeho spolužáků. Zároveň se seznamujeme s poněkud výstřední Olivií Godfrey a její rodinou, synem Romanem, dcerou Shelley a jejich sestřenicí Lethou. Netrvá dlouho a divákům je jasné, že s většinou hlavních hrdinů není vše zcela v pořádku.

Vše se točí kolem vyšetřování smrti dané dívky, do něhož se pustí i Peter a Roman, kteří zpočátku sice jeden druhému příliš nedůvěřují, ale nakonec se stanou přáteli a spojenci v honbě za tajemným vrahem. Seriál má velice působivou atmosféru maloměstské Pensylvánie a rozhodně se nejedná o naivní seriál pro náctileté holky. Za jednu z nejpovedenějších scén považuji proměnu na vlkodlaka, v porovnání s tímto, se Jacob se svojí přeměnou může jít leda tak zahrabat.

hemlock-groveV roli Romana se objevil 22-ti letý herec, jehož jméno si jak americký, tak český divák spojí spíše s jinou upírskou sérií, než mu dojde, že křestní jméno se liší. Bill Skarsgård, mladší bratr slavnějšího Alexe (True Blood) a ještě slavnějšího táty Stellana. Stejně jako jeho starší bráška Alex, má Bill navzdory svému švédskému původu velice přesvědčivý americký přízvuk a pokaždé, když se objeví na scéně, je nemožné z něj zpustit oči.

Petera si zahrál stejně starý kanadský herec Landon Liboiron, kterého jsme mohli vidět na podzim 2011 v seriálu Terra Nova. Roli ošuntěného zchudlého kluka z přívěsu, co je potomkem cikánů ztvárnil velice přesvědčivě.

Famke Janssen jako herečku není snad potřeba představovat. Ve své roli však není až tak přesvědčivá a její afektovaná Olivia s příšerným alá britským přízvukem je poněkud otravná a nudná, ale jistě značně zlověstná. V polovině června se pak Netflix rozhodl natočit i druhou řadu seriálu s 10 díly, které by měly být odvysílány v roce 2014.

Co je na celém projektu neobvyklé, je skutečnost, že seriál nikdy nebyl odvysílán na televizních obrazovkách. Netflix je společnost zabývající se primárně půjčováním filmů přes internet, v posledním roce se však rozhodla natočit i vlastní seriály. Jako prvním takovým byl seriál House of Cards, politické drama s Kevinem Spaceym, Robin Wright nebo Kate Mara.

Druhou vlaštovkou se pak stal právě seriál Hemlock Grove a na léto si pro nás Netflix připravil seriál o ženě, jež se dostane do vězení za hříchy z mládí – Orange Is the New Black, v hlavní roli s Taylor Schilling, která si zahrála v adaptaci knihy The Lucky One od Nicholase Sparksa spolu se Zacem Efronem. Všechny tyto seriály diváci mohou shlédnout na internetu a oproti televizním seriálům, kdy si divák musí vždy počkat týden na další epizodu, jsou všechny díly zpřístupněny v jeden den a diváci si sami mohou zvolit své tempo sledování.

Zdroj informací a obrázků: Wikipedia.org, Netflix.com,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge