Natáčení Fifty Shades of Grey začne na jaře 2014

Filmy Knihy

Je to teprve pár týdnů, kdy se fanoušci knižní série od hlavy Universal Pictures dozvěděli, že film se přesouvá na jejich první místo v rámci příprav a že plánovná premiéra je v létě 2014, teď se ovšem 25. dubna objevila opačná ifnformace o tom, že se premiéra určitě přesune, jelikož samotné natáčení prvních scén v Londýně začne teprve na jaře 2014.

AlexPSamotné castingové obsazení filmu je pro fanoušky top prioritou a není tedy divu, že internet zaplavily hromady článků a fanvideí s jejich představami. Od Iana Somerhaldera, Matta Bomera, Henryho Cavilla a Alexandera Skarsgarda až po Alexis Bledel, Felicity Jones a Emilii Clarke. Ale ve hře jsou nejspíš i Alex Pettyfer s Jennifer Lawrence. Jak je to vůbec možné?

Podle serveru The Wrap se režisér Gus Van Sant rozhodl natočit malou ukázkovou sexy scénu s Alexem v hlavní roli Christiana Greye. Šlo o moment knihy, kdy Ana s Christianem přijde o panenství.

Scéna byla prý už natočena, aniž by bylo zveřejněno jméno dívky, která si zahrála Anu. Všechno je ovšem pouhá inciativa Van Santa a neznamená to, že Alex nakonec roli získá, stejně jako že Van Sant usedne na režisérskou stoličku, ačkoliv je momentálně volný.

Jennifer Lawrence Fans Event in MadridTotéž platí o možné herecké volbě pro naivní a panenskou Anu. Tvůrci se nechali slyšet, že horkou favoritkou je Jennifer Lawrence. A to proto, že už několikrát ukázala, že patří mezi herecké hvězdy a pro roli má správý vzhled i věk. Až se člověk začíná bát, které herecké jméno se v souvislosti s tímto filmem objeví příště.

Jediné, co je jisté, je jméno scénáristky, která oblíbenou předlohu převede do podoby vhodné pro filmové plátno. Tou se stala Kelly Marcel. Producenty jsou Michael De Luca a Dana Brunetti. E L James dokonce přiznala, že by se ve filmu mohla objevit, jelikož už v knize pro sebe napsala jednu z méně významných postav.

Při podpisu smlouvy o filmových právech se autorka dožadovala kontroly nad adaptací. Chce být u výběru a potvrzení režiséra, castingu, u marketingové propagace, trailerů a tak dále. Producenti ovšem na CinemaConu prohlásili, že nejspíš sexuální scény nebudou tak detailní a žhavé, jako jsou v knize. Film by se v tomto ohledu měl od knihy rozhodně lišit. Uvidíme, jak se s tím nakonec poperou.

Zdroj informací a obrázků: Examiner.com, MTV.com, PagetoPremiere.com, TheWrap.com

1 thought on “Natáčení Fifty Shades of Grey začne na jaře 2014

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge