Matched má nejspíš svého režiséra

Filmy

Zdá se, že se to v Hollywoodu začíná zase pořádně hýbat. Téměř každý den se objevují nové zprávy týkající se adaptace knih žánru young adult. Hunger Games otevřelo dveře všem moderním dystopiím. A my se tak můžeme těšit například i na Matched…

Jon M.ChuPodle poslední zpráv to vypadá, že na režisérskou stoličku usedne Jon M.Chu. Jeho poslední filmový počin – G.I. Joe 2: Odveta – letos přichází do kin. Nejde o příliš známého režiséra, stojí například za filmy Lets dance 2 a Lets dance 3D. Svou lásku k hudbě a tanci rozvíjel už od samotného dětství a v průběhu dospívání točil nejdříve rodinné dovolené, později svatby, vytvářel památeční videa a v druhém ročníku na univerzitě natočil krátký film Silent Beats, za ten také získal ocenění. Svým dvacetiminutovým filmem When the Kids Are Away vzbudil zájem Hollywoodu a svým debutem Lets dance 2 zase pozornost producentů.

MatchedKniha Ally Condie, Matched, u nás v češtině vyšla pod názvem Dokonalý pár a vypráví o osudu naší společnosti, která se rozhodla, že bude vše řídit. Lidé tak mají pouhé seznamy 100 knih, 100 písní a 100 uměleckých děl, o nichž se učí a vše ostatní je zakázano. O všem rozhodují Správci – vyberou vám ideálního partnera, nejvhodnější práci i samotný den, kdy zemřete. Cassie s radostí i obavami očekává, koho jí Společnost vybere za partnera.

K překvapení všech jde o jejího kamaráda z dětství, Xandera. Vše vypadá dobře. Tedy až do chvíle, kdy se na displeji kartičky o jejím partnerovi neobjeví tvář někoho jiného. Cassie tak začne trápit dilema, jestli si jsou s Xanderem opravdu souzeni, anebo by měla být s Kyem. Jak už to tak bývá, není to všechno. S první pochybností přichází další a další, až si Cassie není jistá, jestli vše, v čem dosud žila, není lež.

Už je tomu nějaký ten pátek, kdy autorka prohlásila, že filmová práva byla prodána společnosti Disney a že se na psaní scénáře budou podílet manželé Michelle a Kieran Mulroney (Sherlock Holmes: Hra stínů). Producenty jsou Adam Shankman a Jennifer Gibgot (Hairspray). Nechme se překvapit.

Zdroje informací a obrázků: MTV.com, MovieHole.net

1 thought on “Matched má nejspíš svého režiséra

  1. Tak jestli jsem pochybovala nad sfilmováním Sirotčince slečny Peregrinové, tak tady jsem naprosto proti… kniha mi přijde trochu nudná a nenabízí nic, co bychom už jinde nečetli…tak proč z toho dělat film?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge