Smrtka dorazí už v dubnu

Filmy Knihy Novinky

Minulý rok jsme vám přinesli informaci o tom, že se knihy Neala Shustermana dočkají filmových adaptací. Už jsme se dočkali autorovy knihy Bez šance a teď přichází další kousek.

Ve světě budoucnosti lidstvo zvítězilo nad nemoci, stárnutím a nakonec i nad smrtí. Nikdo neumírá a Zemi hrozí přelidnění. Jedinými, kdo může ukončit život, jsou tak „smrtky“.

Dva mladí lidé, Citra a Rowan, jsou vybráni, aby se stali učedníky tohoto řemesla – což je role, po níž ani jeden z nich netouží. Musí si osvojit „umění“ brát život, a přitom mít na paměti, že když se jim to nepodaří, mohou vlastní život ztratit.

Okolnosti je postaví proti sobě a brzy je jasné, že pokud jeden z nich vyhraje, druhý musí zemřít…

Za dokonalý svět je třeba zaplatit vysokou cenu.

Smrtky (v originále Scythe) bychom se v českém překladu měli dočkat 13. dubna u nakladatelství Yoli. Původně mělo jít o duologii, ale jak už to tak bývá, stala se z ní trilogie.

Druhý díl série, Thunderhead, vyšel začátkem tohoto roku a poslední, The Toll je chystaný na rok příští. Smrtka by se také měla dočkat filmového zpracování. Na scénáři k filmu se podílejí Josh Campbell a Matt Stuecken.

https://youtu.be/xBeqd-hpVyY

Zdroj informací a obrázků: KnizniKlub.cz, GoodReads.com

2 thoughts on “Smrtka dorazí už v dubnu

  1. Smrtku I Nimbus mám již přečtené, teď by mě spíš zajímalo, kdy se dočkám přeložení posledního dílo této série The Toll.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge