První trailer a fotky k A Wrinkle in Time

Filmy Knihy Novinky

Kniha A Wrinkle in Time od Madeleine L’Engle u nás není moc známá, ačkoliv se jedná o jednu z nejoblíbenějších young adult fantasy sérií. V příštím roce se dočkáme její adaptace, tak se třeba v češtině objeví.

A Wrinkle in Time vypráví příběh Meg a jejího bratra, kteří se díky trojici podivných bytostí vydávají na cestu vesmírem, aby našli svého otce, talentovaného vynálezce, jenž beze stopy zmizel.

Kniha byla poprvé publikována v roce 1963 a v roce 1979 se pak objevila ilustrovaná verze. Autorka se rozhodla v příběhu pokračovat a vydala další čtyři knihy, poslední vyšla v roce 1989. My jsme se jí bohužel v češtině nedočkali, ale slovenská verze vyšla v roce 2009 pod názvem Nebezpečná skratka.

Meg Murryová, její bratr Charles Walace a jejich kamarád Calvin O’Keef se pomocí zkratek vydají na nejnebezpečnější a nejdivnější cestu, jakou kdy zažili.  V sázce jsou nejne jejich životy, ale také celý vesmír…

Filmové adaptace se ujala Ava DuVernay, která třeba stojí za filmovou Selmou. Můžeme se těšit na hromadu známých tváří, jako jsou Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Mindy Kaling, Chris Pine, Gugu Mbatha-Raw, Rowan Blanchard, and Zach Galifianakis. V hlavní roli uvidíme Storm Reid.

Není to poprvé, co se první díl série dočkal filmového zpracování. V roce 2003 se objevil televizní film natočený v Kanadě, český název zní Útěk ze čtvrtého rozměru. V hlavní roli se objevila Katie Stuart. Film se původně měl objevit v kinech, ale nakonec z toho sešlo. Nová adaptace má celosvětovou premiéru naplánovanou na 9. března 2018, česká pak o den dřív.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, ComingSoon.net, Wikipedia.org, CSFd.cz, Moviezone.cz

1 thought on “První trailer a fotky k A Wrinkle in Time

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge