Nové zpracování Anny ze Zeleného domu už v květnu

Filmy Knihy Novinky

Možná vám Anna ze Zeleného domu nic neřekne, třeba ve vás nějakou vzpomínku vyvolá alepsoň Anna ze Zelených vršků, pokud ale i tak stále tápete, vězte, že Anna Shirleyová je jedna z nejoblíbenější postav všech knihomolů.

Anna ze Zeleného domu je kniha Lucy Maud Montgomery, která vypráví příběh dívenky Anny. Sirotka, jenž nachází domov u dvou stárnoucích sourozenců, až doposud osaměle hospodařících na své venkovské farmě. Jedná se o její první opravdový domov, takže má na hony daleko k jakékoli sentimentalitě.

Zato vtipu, humoru a životního optimismu má v sobě nadbytek. Hubená, pihovatá a hlavně neuvěřitelně upovídaná Anna s rezavými vlasy a nevyčerpatelnou fantazií si získala čtenáře od prvního okamžiku.

Kniha byla už dříve adaptována do podoby úspěšného televizního filmu, který si získal své fanoušky také u nás. Původní minisérii začali natáčet v roce 1985 s Megan Follows v hlavní roli (tu teď můžete vidět v seriálu Království jako matku královnu). Možná si film vybavíte:

Anna se dočkala několika zpracování, žádné ovšem nebylo výraznější než to z roku 1985. Teď se o nové převyprávění příběhu z roku 1890 opět pokusí kanadská CBC, v Americe ji bude streamovat Netflix. Tvůrci chtějí vzdát poctu starému známemu příběhu, zároveň mají pro Annu a její přátele přichystaná nějaká nová dobrodružství. Televizní film pojmenovali pouze jako Anne a bude mít oficiální premiéru 12. května 2017. Máme tu zatím pouze menší ochutnávku:

Zdroj informací a obrázků: HolywoodReporter.com, Hypable.com, Anna-shirleyova.wz.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge