Vydání Winter odloženo na říjen

Novinky

Fanoušci a fanynky Měsíčních kronik od Marissy Meyerové už delší dobu netrpělivě vyhlíží český překlad čtvrtého dílu s názvem Winter. A teď už víme, že si na knihu ještě pár měsíců počkají.

Původně nakladatelství Egmont avizovalo, že se knihu v češtině pokusí vydat zároveň s originálem, tedy v listopadu 2015. Bohužel však došlo k „porodním“ komplikacím, díky kterým bylo datum vydání několikrát posunuto. Mimo jiné došlo ke střídání na postu překladatelky, takže Winter a sbírku povídek Stars Above přeloží Hana Šimečková, která má na kontě například české překlady k sérii Kate Daniels manželského dua Ilona Andrews.

Do toho přišla na jaře zpráva o akvizici Egmontu nakladatelským domem Albatros Media. Papírově bylo hotovo poměrně rychle, ale praktická stránka propojení s jedním z největších nakladatelů probíhá pravděpodobně teprve teď. Albatros Media totiž provozuje nejen vlastní eshop, ale také vlastní platformu pro eknihy eReading.cz a zajišťuje si vlastní distribuci, takže se knihy Egmontu musí přestěhovat do centrálního skladu a nejspíš dojde i ke změnám ve vydávání knih. Minimálně eshop přímo na stránkách Egmontu má až do září stopku.

Vydání Winter tak bylo logicky přesunuto na říjen letošního roku. V originále má kniha nějakých 824 stran a české vydání na tom bude dost podobně. Pro ukrácení čekání zveřejnil Egmont aspoň obálku, se kterou kniha vyjde. Opět půjde o převzatý kousek, tentokrát z fracouzského vydání nakl. Pocket Jeunesse.

winter-francie

 Těšíte se na Winter?

Zdroje informací a obrázků: Amazon.com, GoodReads.com, MarissaMeyer.com,

2 thoughts on “Vydání Winter odloženo na říjen

  1. Já se těším moc. Původně jsem si jí chtěla koupit za poukaz za vysvědčení, ale ten platí jen do konce prázdnin, takže o Winter asi budu muset poprosit Ježíška 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge