Finderova Paranoia v kinech

Filmy Filmy v kinech

Do amerických kin v pátek dorazil snímek Paranoia s Liamem Hemsworthem v hlavní roli. I tento thriller se řadí mezi filmové adaptace podle knižní předlohy.

Film Paranoia pojednává o Adamovi, mladém zaměstnanci telekomunikační firmy, který zneužije firemní peníze na rozlučku pro kolegu. Firma to však zjistí a dá mu na výběr: buď půjde do vězení, nebo se stane špionem v konkurenční společnosti. V nové firmě se mu však začne velice dařit, brzy se propracuje až na vrchol, jezdí v drahém autě, je bohatý a má přítelkyni svých snů. Co se stane, když se pokusí přerušit veškeré styky se svým bývalým zaměstnavatelem? Jeho noční můra teprve začíná.

paranoia-still

Paranoia_FinderSnímek byl natočen podle stejnojmenné knihy Josepha Findera, kterou u nás vydalo v roce 2004 nakladatelství Domino. Na režisérskou stoličku usedl Robert Luketic (Pravá blondýnka, Chceš mě, chci tě), o scénář se postarali Jason Dean Hall a Barry Levy. Herecké obsazení je poměrně hvězdné: Liam Hemsworth, Gary Oldman, Harrison Ford, Julian McMahon nebo Josh HollowayBěhem prvního víkendu vydělal film 3,6 milionu dolarů. První recenze filmu však nejsou příliš pozitivní a Paranoia tak asi nebude snímkem, ke kterému by se diváci vraceli. Fanynkám polonahého Liama snad průměrné hodnocení nebude vadit. Ne každá adaptace se holt povede na jedničku.

Česká premiéra filmu zatím nebyla stanovena.

Zdroje informací a obrázků: hypable.com, IMDb.com, dominoknihy.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge