Budou Mulder a Scullyová díky komixu Akta X opět spolu?

Novinky

IDW Publishing a Twentieth Century Fox Consumer Products nedávno oznámili, že mají v plánu začít vydávat novou sérii komixů založených na kultovním scifi seriálu Akta X.

X FilesIDW totiž už dříve vydalo popluární crosssérii k Aktům X, 30 Days of Night. Dokonce se mluví o možném znovuvydání starších čísel, původně vydávaných v letech 1995 až 2009, a o začátku nové série. Tu plánují na červen 2013. Je to právě originalita seriálu, která si i po tolika letech od ukončení stále drží širokou fanouškovskou základnu. Na podobný úspěch se pokusil navázat například seriál Fringe (Hranice nemožného), ale bohužel – nebo možná bohudík – bude tento rok končit svou pátou sérií.

Chris Ryall z IDW o seriálů řekl: „Jen několik málo seriálů si dokázaly získat divákovu pozornost a a představivost jako právě Akta X. A málokterý seriál dokázal lidi zanechat s touhou po pokračování jako tento. Naše nová série bude dějově navazovat tam, kde skončil druhý film. Což by mohlo být pro fanoušky milým překvapením, jelikož se dozví, co se dělo dál. I pro nás bude příjemné vymýšlet pokračování.“ IDW je také v kontaktu s producentem seriálu, Frankem Spotnitzem, který by se na tvorbě komixové řady mohl podílet. O tvůrčím týmu dosud nepadlo ani slovo. „Akta X jsou klasikou žánru, jenž pomohla fanouškům definovat přání pro scifi a horor. Možnosti pro nový komix jsou tak virtuálně nekonečné,“ prohlásil Greg Goldstein z IDW. „Fanoušci Akt X zůstali seriálu věrní, jak jinak je můžeme odměnit, než novou podobou toho, co mají rádi,“ přidal k tématu Jeffrey Godstick z FOX.

O třetím Akta X filmu se v poslední době mluví víc a víc. Samotný David Duchovny prohlásil, že by vůbec nebyl proti a rád by se s Gillian Anderson opět setkal na place. Nejednou se také mluvilo o samotném restartu, ať už v podobě seriálu nebo filmu. Všechny totiž nadchnul úspěch takového filmového Star Treku. První film se líbil široké veřejnosti, a proto se letos dočkáme dalšího nadupaného pokračování. Uvidíme, jak to nakonec s Akty X dopadne.

Zdroje informací a obrázků: IDWPublishing.com, MovieHole.net, HuffingtonPost.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge