Seriálová Kronika rodu Spiderwicků

Knihy Novinky Seriály

Po šestnácti letech od filmové adaptace se znovu podíváme do oblíbeného magického světa.

Kronika rodu Spiderwicků je americký televizní seriál založený na stejnojmenné knižní sérii Tonyho DiTerlizziho a Holly Black. Série se skládá z osmi epizod a měla premiéru na The Roku Channel 19. dubna 2024.

Helen a její děti, 15letá dvojčata Jared a Simon a jejich sestra Mallory se stěhují do svého rodného domu Spiderwicků. Jared objeví boggarta a uvědomí si, že kouzelná stvoření jsou skutečná! Jediný, kdo mu věří, je jeho prateta Lucinda, která prosí Jareda, aby našel stránky otcova terénního průvodce magickými tvory a ochránil je před vražedným zlobrem Mulgarathem.

V hlavních rolích seriálu uvidíme Lyona Danielse jako Jareda Grace, Noaha Cottrella jako Simona Grace, Mychala Lee jako Mallory Grace, Jacka Dylana Grazera jako Thimbletacka, Joy Bryant jako Helen Grace a Christiana Slatera jako Mulgarath, zlobra s plánem na ukojení svého hladu.

Poslední adaptace oblíbené knižní série dostala filmovou podobu v roce 2008 s Freddiem Highmorem v dvojroli dvojčat Graceových. Film byl natočen podle prvních tří dílů literární předlohy. Knižní předloha je určena menším dětem, film by ale podle režiséra Marka Waterse měl oslovit i starší diváky. Původně nad seriálem uvažovalo Disney+, ale po práci na adaptaci Percyho Jacksona se rozhodlo od seriálu odstoupit a práva získalo Roku.

Zdroj informací a obrázků: Deadline.com, ScreenRant.com, IMDb.com, CoveredGeekly.com, CSFd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge