Dostaneme seriálového Harryho Pottera?

Filmy Knihy Novinky Seriály

Ano, tohle opravdu není apríl. Podle posledních zpráv to vypadá, že se nejspíš dočkáme restartu oblíbené kouzelnické série.

Warner Bros. Discovery se snaží uzavřít dohodu o produkci televizního seriálu Harry Potter. Podle agentury Bloomberg, která jako první informovala o rozvíjejících se rozhovorech, by projekt přímo vycházel z nejprodávanější knižní série J.K.Rowling, spíše než z vedlejších produktů vesmíru, jako jsou filmy Fantastická zvířata.

Každá sezóna by údajně čerpala z jedné z knih, což naznačuje pokračující franšízu, která by se pro studio táhla roky. Mluvčí HBO Max to odmítl komentovat. Podle dohody by si Rowling udržela určitý stupeň kreativního zapojení do seriálu, i když by nesloužila jako primární tvůrce nebo showrunner. Studio se chystá umístit sérii pod svou streamovací hlavičku HBO Max, která bude brzy kombinována s Discovery+ a přejmenována.

Společnost Warner Bros. dlouho usilovala o televizní seriál ze světa Harryho Pottera, přičemž o projektu se začalo výrazněji mluvit už v lednu 2021, před akvizicí WarnerMedia společností Discovery v roce 2022. Zprávy o připravované dohodě přicházejí v době, kdy se Warner Bros. Discovery připravuje na pořádání prezentace pro investory a širokou veřejnost, která se má konat 12. dubna.

Warner Bros. dokázalo z Harryho Pottera vytvořit zlatý důl, už od uvedení prvního filmu v roce 2001 a posledního o deset let později. Osmička filmů vydělala globálně více než 7,7 miliardy dolarů a ještě více celou potterovskou značku popularizovala.

Ačkoliv jsme se dalších knih a filmů o Harrym nedočkali, objevila se spin-offová série Fantastická zvířata, Broadwayový hit Harry Potter a prokleté dítě a nedávno také videohra Hogwarts Legacy.

Zdroj informací a obrázků: Bloomerg.com, Variety.com, Indiwire.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge