Meg Cabot se vrací do světa Princezniných deníků

Filmy Knihy Novinky

Už je to nějaká ta doba, co patřila Meg Cabot se svou sérií o princezně Genovie na přední příčku prodejnosti young adult knih. Letos jsme se ale dočkali další knihy ze série.

Začátkem března totiž vyšel dvanáctý díl s názvem The Quarantine Princess Diaries. Během pandemie Covid-19 se část deníku princezny Mii Thermopolis z Genovie dostala do rukou Meg Cabot, princezniny královské biografky. Jak informovaly média jako Entertainment Weekly, The Mary Sue, Refinery 29, Bustle a další, od března do června 2020 uniklo na blog paní Cabot šestnáct záznamů princeznina deníku, k radosti více než milionu fanoušků.

V těchto záznamech s názvem The Coronavirus Princess Diaries princezna zaznamenala své nejsrdečnější emoce, když řešila karanténu svého manžela poté, co byla vystavena viru; její osobní (a politické) bitvy při uvalování zdravotních omezení na její malý evropský národ; život během uzamčení (i na tak idylickém místě, jako je palác na Riviéře); a samozřejmě vypořádání se s její náročnou královskou rodinou, zejména její babičkou.

Od té doby se čtenáři dožadovali dalších kapitol Miina deníku o koronaviru. . . a tady konečně jsou: Deníky princezny z karantény neobsahují pouze dříve vydané záznamy (nyní upravené a aktualizované o nový obsah), ale dvě stě dalších stránek zcela originálních, dosud neviděných záznamů, včetně princezniných starostí kvůli možná královské záležitosti; zúčtování mezi Miou a Grandmère ohledně zamýšlené svatby; případný vývoj a distribuce průlomové intranazální vakcíny pro každého občana v Genovii; a jako vždy královsky šťastný konec.

I když je to už poměrně dlouho, co se série objevila také u nás v českém překladu, mohla by to být šance, jak se dočkat znovuvydání. Začátkem roku se totiž objevila potvrzená informace, že se uvažuje o natočení třetí filmové adaptace s Anne Hathaway v hlavní roli. Herečka by se velice ráda vrátila do role Mii Thermopolis. Podle posledních informací od samotné autorky se právě na třetím filmu pracuje. O čem by ale mohl být zatím není známo. Přece jenom se adaptace od knižní předlozy značně liší.

Zdroj informací a obrázků: MegCabot.com, Deadline.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge