Worldrunner: geocaching v knižní podobě

Novinky

Říká vám něco pojem geocaching? Pak vítejte ve světě, který hledání kešek posouvá na novou úroveň. Ve světě, kde existuje nelegální sociální síť GlobalGames, přístupná pouze skrze darkweb.

Právě na téhle síti lovci kešek alias runneři komunikují, hledají sponzory a uzavírají sázky. Stejně jako Tim, který dostane možnost být jedním z pouhé stovky runnerů zapojených do celonárodní hry. A přesně to je taky ústřední zápletkou dvoudílné knižní série Thomase Thiemeyera s názvem Worldrunner.

Na různých místech po celé zemi je důmyslně ukryto sedm keší, které najde jen ten nejrychlejší a nejnápaditější hráč. Jenže Tim je docela obyčejný kluk a v téhle soutěži by se mu rozhodně hodil nějaký spojenec. Vytvoří proto tandem s další runnerkou Annikou alias Sakurou.

Společně hledají indicie ukryté po celém Německu, a kromě zapeklitých úkolů se musí potýkat s mnoha komplikacemi. Není divu, že je tahle soutěž na hranici legality, protože se někteří účastníci neštítí ani podvodů a naschválů. Výhra je vskutku lákavá a kačeři tak musí občas riskovat i vlastní život. Vydrží však Timovo přátelství s Annikou až do konce? Výhra je totiž jen jedna.

Timovo nebezpečné dobrodružství začíná v díle s podnázvem Lovci a pokračuje na stránkách Štvanců. Hlavní hrdinové úspěšně prošli vyřazovacími koly a postoupili do velkého závodu kolem světa. Mistrovství světa GlobalGames sledují u obrazovek miliony lidí, přece jen jde o největší událost desetiletí, a hlavní výhrou je zájezd na Měsíc. Kvůli té se budou muset Tim s Annikou a Maltem spojit s dosavadními nepřáteli a táhnout za jeden provaz. Čím dál se však dostávají, tím nebezpečnější úkoly musí plnit. Opravdu stojí vítězství za to riziko?

Akční dilogii Worldrunner vydalo ostravské nakladatelství Bookmedia jako druhou knižní sérii Thomase Thiemeyera pro děti od 12 let. Starší trilogie Evoluce zabodovala také u starších čtenářů a posluchačů Audioteky.

Thomas Thiemeyer se narodil v roce 1963. Studoval geologii a geografii, poté se začal věnovat kariéře spisovatele a ilustrátora na volné noze. Za své vědecko-fantastické thrillery a romány pro mládež získal několik ocenění. Jeho knih se prodalo více než půl milionu výtisků a byly přeloženy do třinácti jazyků. Příběhy, které Thomas Tiemeyer píše, jsou dobrodružné a často vyprávějí o objevu zaniklých kultur a hrozbě tajemných sil.

Zdroje informací a obrázků: Bookmedia.cz, Knihcentrum.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge