George Clooney se bude potýkat s Hlavou 22

Novinky Seriály

Knižní klasika Josepha Hellera Hlava 22 se dočká zpracování v podobě televizní minisérie, ve které uvidíme například držitele Oscara George Clooneyho.

Slavný herec se na televizní obrazovky vrátí v roli plukovníka Cathcarta, který bude pořádně zatápět hlavnímu hrdinovi Yossarianovi. Navíc by se měl zhostit také role režiséra. O adaptaci scénáře se postarají  Luke Davies a David Michôd. Davies má na kontě scénář k téměř oscarovému snímku Lion, Michôd pak pracoval na seriálu War Machine od Netflixu. Na produkci se budou kromě již zmíněných podílet také Richard Brown (Temný případ), Steve Golin (Revenant, Temný případ) či dlouholetý parťák George Clooneyho Grant Heslov (Památkáři, Muži, co zírají na kozy).

Na prodej vysílacích práv by mělo dojít až během prosince, takže s projektem zatím není spojena žádná televizní stanice. Šestidílný seriál vznikne za spolupráce společností Paramount TV a Anonymous Content. K natáčení by mělo dojít začátkem roku 2018.

Hlava XXII je satirický válečný román z roku 1961. Hlavním hrdinou je kapitál John Yossarian, který by rád unikl svým povinnostem u letectva. Hlavní překážkou je mu Hlava XXII vojenského řádu, která mimo jiné uvádí, že vojenské povinnosti může být zbaven ten, kdo je shledán psychicky narušeným a zároveň požádá o uvolnění. Pokud však o uvolnění skutečně požádá, svědčí to o jeho dobrém psychickém zdraví a není důvod jej tedy zbavit služby. Román je plný absurdit, satiry a černého humoru.

Zdroje informací a obrázků: hypable.com, variety.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge