Známe hlas papouška Zazu v remakeu Lvího krále

Filmy Knihy Novinky

Koncem června jsme vám přinesli informaci o chystané filmové addaptaci Lvího krále studia Disney. Dneska tu máme další tvář, která doplní hlasové obsazení filmu.

Lví král je z části založen na Hamletovi a částečně na rodinné legendě Osirise ze starověké egyptské mytologie, kdy je král (Mufasa/Osiris) zabit žárlivým bratrem (Scar/Seth) a právoplatný dědic (Simba/Horus) je poslán jako chlapec do exilu. Zavražděný král navštíví jako duch svého syna a předá mu své rady. Když dědic dospěje, vrátí se, aby pomstil otcovu smrt.

Disney s filmem přišel v roce 1994 a rázem se z něj stal trhák, který je také nejprodávanějším animovaným filmem. Není tedy divu, že se po úspěchu Knihy džunglí dočkáme i tohoto kousku. I v tomto případě bude režisérem Jon Favreau.

Hlas papouška Zazu, věrného pobočníka lvího krále Mustafy, v originálním filmu namluvil Rowan Atkinson, kterého m áme všichni nejvíce spjatého s postavou Mr. Beana. V nové verzi uslyšíme ovšem Johna Olivera, což je anglický politický satirik, spisovatel, producent, televizní moderátor, dabér, kritik a stand-up komik. Oliver se tak přidá k hercům jako je Donald Glover (Simba), James Earl Jones (Mustafa), Seth Rogen (Pumbaa), Billy Eichner (Timon). Oficiální premiéra je stanovena na 19. července 2019.

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net, ComingSoon.net, HollywoodReporter.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge