Kenneth Branagh zrežíruje filmového Artemise Fowla

Filmy Knihy Novinky

Vzpomínáte si ještě na knižní sérii Artemis Fowl autora jméne Eoin Colfer, které u nás v češtině vydával Albatros někdy ve stejné době, kdy svět dobýval Harry Potter? Pokud ano, radujte se, protože toliko neprávem opomíjená série se konečně dostane na filmová plátna.

Artemis Fowl knihaPrvní kniha se k nám v překladu dostala někdy v roce 2002 a vyprávěla příběh dvanáctiletého antihrdiny Artemise Fowla, který se díky svým mimořádným schopnostem zmocnil Knihy Národa, aby dekódoval skřítčí gnómské písmoa dostal se tak k leprikónskému pokladu. Je bez táty a s mámou jsou problémy, ale on se tím nenechá zdeptat a dále jde za svým velkým plánem, jak získat co největší bohatství. Na pomoc si vezme tu nejmodernější techniku.

Série měla tu smůlu, že byla po celou dobu srovnávaná s Harry Potterem, s kterým má ovšem společné pouze to, že se oba dostávají do světů plných nadpřirozených bytostí a magie. O filmové adaptaci se mluvilo už léta, ale teprve teď se objevila informace o tom, že se k režírování prvního filmového dílu série upsal Kenneth Branagh.

Toho si určitě pamatujete jako báječného Zlatoslava Lockharta z Potterovské filmové série. Branaghovi se ovšem daleko více daří za kamerou, což ukázal v poslední filmové adaptaci oblíbené Disneyho verze Popelky, která uhranula diváky po celém světě, není tedy divu, že si jej chce Disney ještě chvíli ponechat.

Film budou dohromady produkovat Walt Disney Pictures a The Weinstein Company a ačkoliv se už před dvěma lety hovořilo o adaptaci s možným režisérem i scénáristou, teď je všechno jinak – režiséra už mají a hledá se nový scénárista. Kdy se tedy nakonec filmu opravdu dočkáme, je zatím ve hvězdách. Klidně by to ovšem mohl být už rok 2017!

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, Bux.cz, DatabazeKnih.cz, CSFD.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge