Nový filmový projekt Bena Barnese

Filmy Knihy Novinky

Ben Barnes se nejvíce proslavil svou rolí prince Kaspiana ve filmové podobě Letopisů Narnie a pro většinu fanynek byl tím nejlepším hercem pro roli Dimitriho ve Vampýrské akademii. Jak víme, toho si ale nezahraje. Dlouho o něm nebylo výrazně slyšet, pokud tedy opomineme filmy jako Obraz Doriana Graye, Je třeba zabít Bona nebo Velká svatba. Do konce roku bychom jej ovšem měli vidět v dalším fantasy filmu.

The Spooks ApprenticeO filmové adaptaci prvního dílu oblíbené fantasy série The Wardstone Chronicles, The Spook’s Apprentice, od Josepha Delaneyho (knihy vyšly také v češtině) se hodně mluvilo v minulém roce a to v souvislosti s Alexem Pettyferem, který se ucházel o hlavní roli v době, kdy probíhal casting také na City of Bones.

Nakonec to s Pettyferem dopadlo tak, že si místo obou filmů vybral raději Magic Mikea (Bez kalhot) k libosti všech ženských, co se rády občas podívají i na nějaké to vypracovanější tělíčko. Jak to ovšem vypadá, role Thomase Warda nakonec připadla právě Barnesovi.

Film ponese název The Seventh Son a soustřeďuje se na osud mladého Thomase Warda, jenž je sedmým synem sedmého syna. Byl dán do učení k lovci duchů. Je to těžká práce a hodně učňů už před Thomasem selhalo – učí se jak vymítat zlé duchy, krotit čarodějnice a poutat strašidla. Jednou je ale Thomas podveden a přesvědčen, aby pustil čarodějnici jménem matka Malkin.

Potom se rozpoutá pravé peklo. Thomas a jeho nová přítelkyně, čarodějka Alice, se musí spojit, aby pomohli lovci duchů bojovat s rostoucí hrozbou. V čase strachu před Temnotou i ti nejotrlejší zamykají dveře a v noci obracejí zrcadla ke zdi.

Režie se ujal Sergej Bodrov, za scénářem stojí Max Borenstein a Charles Leavitt. V hlavních rolích se kromě Barnese objeví Jeff Bridges,  Julianne Moore a Alicia Vikander. Natáčelo se ve Vancouveru, v Kanadě.

Barnes o filmu říká: „Film nebude do puntíku sledovat předlohu prvního dílu. Vlastně ji scénáristé docela změnili. Nemyslím si, že je to materiál, jako třeba takové Hunger Games nebo Stmívání, kde můžete do podoby filmu převést takřka všechno. Tahle série je specifičtější, navíc jí zase tolik lidí nejspíš nezná. Někdy, když se až moc držíte předlohy, nemusí vám z toho vzniknout zrovna zajímavý film, který by diváky upoutal. Produkce chce vytvořit nejlepší možnou podobu, proto příběh pozměnili. Moje postava má například v originálu 13 let, pak ale romantická linka knihy nedává zase takový smysl – mnohem pochopitelnější to je pak u postaršených postav. Většina děje v první knize je taková statická, ve filmu se můžete těšit na více akce.

Česká a slovenská premiéra filmu je naplánována na 17. říjen 2013. Prozatím jsou venku dvě fotky:

The Seventh Son 01

The Seventh Son 02

Zdroj informací a obrázků: ComingSoon.net, Collider.com, IMDb.com, CSFD.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge