Známe název i datum vydání prvního dílu nové knižní série od Sarah J. Maas

Knihy Novinky

V srpnu loňského roku jsme vám přinesli informaci o tom, že se autorka rozhodla přijít s novou knižní sérií určenou spíše dospělým čtenářům. Teď už toho víme krapet víc.

Dostaneme se do úplně nového světa, v němž se lidé snaží žít v mýtickém prostředí souběžně s démony, měniči, anděly a hromadou dalších bytostí. Hlavní hrdinkou příběhu je poloviční člověk, poloviční víla Bryce Quinlan, která se po brutální vraždě nejlepší kamarádky rozhodne přidat k andělskému bojovníkovi, aby našla  vraha.  Co ale začalo jako pouhé hledání spravedlnosti a pomsty, se brzy změní v povinnost chránit svět a lidi, co jsou blízcí jejímu srdci před nebezpečím, které jim hrozí.

Nová série nám představí nelítostnou hrdinku, co se nezastaví před ničím, jen aby pomstila svou kamarádku. Můžeme se těšit na hromadu nových postav, z větší částí mýtických. Opět dostaneme pořádný akční balíček promíchaný nějakou tou romantickou notou. Sama autorka o sérii prohlásila, že na ni už nějaký ten pátek pracuje: „Už se nemůžu dočkat, až čtenářům Bryce představím. Myslím si, že by byla dobrá kamarádka Aelin i Feyre. Svět Crescente City je ovšem oproti mým dalším světům daleko modernější.

Autorka teď na svém Instagramu oznámila, že se první díl série Crescent City bude jmenovat House of Earth and Blood a vyjde až 28. ledna 2020. Vzhledem k tomu, že si její dvě young adult série Skleněný trůn a Dvůr trnů a růží vedou docela dobře i u nás, možná se v překladu dočkáme i této série.

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net, GoodReads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge