Scott Westerfeld se vrací do světa Ošklivých

Knihy Novinky

Americký spisovatel sci-fi Scott Westerfeld ohlásil, že svou oblíbenou knižní sérii Oškliví prodlouží o další čtyři knihy. Pojďme se tedy podívat na to, jakým směrem bude příběh pokračovat. 

První kniha, která dala název celé sérii, vyšla v originále už v roce 2005. Českého vydání se chopilo o pět let později nakladatelství Triton. Postupně vyšly také další díly – Krásní, Speciálové a Kompars. V podstatě zároveň vydával Knižní klub steampunkovou trilogii Leviatan, v roce 2015 přišlo CooBoo se samostatnou novinkou Mezi dvěma světy o aspirující mladé spisovatelce Darcy.

Informace o prodloužení Ošklivých se objevily teprve před pár měsíci, už teď vám ale můžeme přinést nejen název a anotaci první knihy, ale také obálku a trailer. Novinka se bude jmenovat Impostors a vyjde už letos na podzim, 11. září.

Hlavní hrdinkou knihy bude Frey, kterou vychovali proto, aby se stala podvodnicí. Příběh je zasazen do doby deset let po konci knihy Kompars, takže se bude potýkat s následky jednání Tally Youngbloodové, která se v něm také objeví.

Frey a Rafi jsou nerozdělitelné… ale jen pár lidí je někdy vidělo společně. Frey je totiž Rafina dvojnice, vychovaná ve stínech pevnosti jejich bohatého otce. Zatímco Rafi učili tajům šarmu, Frey učili zabíjet. Frey existuje jen proto, aby chránila svou sestru. Žádný jiný život nemá. Frey nikdy nepoznala reálný svět – dokud ji otec nevyšle do nebezpečné situace namísto Rafi. Všichni si myslí, že je svou vlastní sestrou – kromě Cola, syna jejich hlavního konkurenta, který se dostává dost blízko, aby je dokázal rozlišit. Čím víc je toho v sázce, musí se Frey rozhodnout, zda mu může věřit – nebo vlastně komukoliv ve svém životě.

Zdroje informací a obrázků: EW.com, TheFandom.com, scottwesterfeld.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge