Tvůrci Pokemon GO chystají hru ze světa Harryho Pottera

Hry Knihy Novinky

Divoké představy potterheads po celém světě se pomalu stávají skutečností. Společnosti Niantic, Inc. a Warner Bros. Interactive Entertainment Inc. oznámily, že chystají hru s rozšířenou realitou ze světa J. K. Rowlingové

Mobilní hru Pokémon GO asi nemá smysl moc představovat. V podstatě okamžitě po vydání v červenci 2016 se stala velikým hitem a spousta lidí najednou vyrazila do ulic chytat Pokémony, které si pamatují z animovaného seriálu.

Šlo o jedu z prvních aplikací s tzv. rozšířenou realitou, která kombinuje virtuální svět s vaším reálným okolím. Pokémony jsme tam chodili chytat třeba na Václavák. Žádné fiktivní město, ale místa, která doopravdy znáte.

Samozřejmě na sebe nedaly dlouho čekat diskuze, které téma by se mohlo podobné hry dočkat jako další. Mezi knihomoly se hned začalo debatovat o tom, jak by vypadala hra ze světa Harryho Pottera a Bradavic. Chytání fantastických zvířat, zdokonalování schopností a hlavně kouzelnické souboje! Prostě sen každého fanouška.

Některé sny se rozhodně plní a to nejen o Vánocích. Niantic a Warner Bros. totiž minimálně tenhle sen spoustě potterheads splní. Hra se bude jmenovat Harry Potter: Wizards Unite a do světa bude vypuštěna někdy v roce 2018.

Hra Wizards Unite odhalí, že magie je všude kolem nás, a umožní hráčům stát se součástí bohatého světa Harryho Pottera. Prostřednictvím prozkoumávání sousedství a měst okolo světa se budou hráči vydávat za dobrodružstvím, učit se a sesílat kouzla, objevovat záhadné artefakty a setkávat se s legendárními zvířaty i známými postavami.

Společnost Niantic kromě hry Pokémon GO stojí také za aplikací Ingress, WB pak hru uvede pod značkou Portkey Games. Slovo portkey je v angličtině používáno k označení přenášedel – objektů, které člověka po dotknutí přenesou na jiné, předem stanovené místo. Je tak možné, že her z tohoto světa chystá více. Žádné další bližší informace k Wizards Unite zatím nebyly zveřejněny, ale s blížícím se datem vydání se jich určitě ještě dočkáme. Nezapomeňte tak sledovat Knižní vesmír, aby vám nic neuniklo.

Pokud však nechcete, aby vám spuštění hry uteklo byť o pár hodin, můžete si na webu HarryPotterWizardsUnite.com nastavit emailové upozornění.

Zdroje informací a obrázků: ComingSoon.com, Pottermore.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge