Pokračování série Temné lsti má konečně obálku

Knihy Novinky

Cassandru Clare asi není třeba dlouze představovat. O jejím světě Lovců stínů už musel slyšet snad každý fanoušek fantasy knih pro mladé. 

Celé univerzum se za ty roky rozrostlo z původní trilogie na několik různých knižních sérií. Tou nejnovější jsou Temné lsti (The Dark Artifices), jejíž první díl – Paní půlnoci – vydalo na jaře nakladatelství Slovart. Pokračování s názvem Lord of Shadows mělo původně vyjít ještě v listopadu, nakonec však kniha z edičního plánu na podzim a zimu vypadla, takže se jí dočkáme nejdříve na jaře. Vzhledem k originálnímu vydání třetího dílu to možná není až tak špatné rozhodnutí.

Na anglické vydání třetího dílu Temných lstí si totiž budou muset fanoušci po celém světě počkat až do 4. prosince 2018. Kniha ponese název Queen of Air and Darkness (Královna vzduchu a temnoty) a server TMIsource.com zatím zveřejnil alespoň oficiální obálku:

Vydání druhého dílu série po půl roce, aby pak fanoušci na závěr příběhu museli čekat více jak rok, je vždy hodně riskantní. Řada čtenářů si nákup knih rozmyslí, dokud nebude venku celá trilogie, nebo to čekání na poslední díl rovnou vzdají.

Skalní fanoušci Cassandry Clare ale nemusí vůbec smutnit. Nakladatelství YOLI totiž vydá už 12. prosince čtvrtý díl kouzelnické série Magisterium, kterou Cassandra píše s Holly Black. Čtyřka se bude jmenovat Stříbrná maska, pátý díl s názvem Nepřítel smrti je pak v plánu předběžně na červen příštího roku. Navíc s množstvím knih, které Cassandra Clare produkuje, je klidně možné, že se během příštího roku objeví v češtině zase nějaká další, zatím nevydaná série.

Zdroje informací a obrázků: TMIsource.com, Slovart.cz, Knizniklub.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge