Nové posily seriálu Good Omens

Knihy Novinky Seriály

Natáčení seriálu Good Omens podle předlohy Terryho Pratchetta a Neila Gaimana začalo už před několika týdny. Kromě hlavního dua Aziraphala a Crowleyho si teď můžeme představit i další důležité postavy. A máme se na co těšit.

Humoristický fantasy román Dobrá znamení se točí kolem narození Antikrista na Zemi a snahy anděla Aziraphala a démona Crowleyho zabránit konci světa. Více informací o chystaném seriálu naleznete v našem předchozím článku.

K Michaelu Sheenovi a Davidu Tennantovi se připojí také Jon Hamm v roli archanděla Gabriela. Jona znají zejména seriáloví nadšenci díky hlavní roli v Mad Men (Šílenci z Manhattanu). Archanděl Gabriel nemá v původním románu příliš zásadní roli, v seriálu nejspíš získá prostoru mnohem více. Neil Gaiman to zdůvodnil s humorem sobě vlastním: „Když jsme dopsali Dobrá znamení, kdysi na úsvitu pravěku, Terry Pratchett a já jsme začali plánovat pokračování. V tom by bylo mnoho andělů. Když byla Dobrá znamení vydána a Hollywood je ukořistil poprvé, s Terrym jsme si užívali představování andělů prostřednictvím scénáře k filmu, který nikdy nebyl natočen. Takže teď, když jsem o téměř třicet let později začal přepisovat Dobrá znamení pro televizi, jednu věc jsem věděl jistě – že tam naši andělé musejí být. Vůdcem těchto andělů je Gabriel. Ten je všechno, co Aziraphal není: je vysoký, charismatický, dobře vypadá a skvěle se obléká. Měli jsme štěstí, že měl Jon Hamm volno, vzhledem k tomu, že všechno tohle splňuje, aniž by musel něco hrát. Ještě věcí štěstí jsme měli v tom, že je fanouškem knih a pozoruhodným hercem.“

Dalšími posilami jsou také Miranda Richardson v roli madam Tracyové, jasnovideckého média a kurtizány na částečný úvazek, Jack Whitehall v roli Newtona Pulsifera, nenaplněného mzdového účetního/lovce čarodějnic,  Michael McKean jako seržant Shadwell, vůdce armády čarodějnic, nebo Adria Arjona v roli Anathemy Novotrikové, praktikující okultistky a potomka pradávné čarodějnice Agnes Magorésové.

Pokud jste ohledně natáčení napnutí, můžete se pokochat alespoň první fotografií Michaela Sheena a Davida Tennanta v kostýmech:

Zdroje informací a obrázků: Deadline.com, IMDb.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge