První trailer na třetí řadu Cizinky

Knihy Novinky Seriály

Už je to nějaký ten pátek, co jsme vám přinesli informaci o seriálové adaptaci knižní série Diany Gabaldon, tak to dneska krapet napravíme.

Cizinka vtrhla na televizní stanice už před třemi lety a od té doby se tam zatím silně drží. Jde o knižní sérii, která si v zahraničí, ale také u nás, získala celou řadu fanoušků. A to hlavně díky zajímavému a komplikovanému příběhu.

Sledujeme tak životní osudy Claire Randallové, bývalé britské válečné zdravotní sestry, která se shodou náhod ocitne v polovině 18. století a musí se poprat s nejednou překážkou, tedy hlavně nevraživostí Skotů vůči okupujícím Angličanům.

Zatímco první dvě série reflektovaly události prvních dvou knih – Cizinka a Vážka v jantaru – v třetí sérii se podíváme do děje Mořeplavce.

Následuje pár informací, které mohou být spoileroidní pro ty, kteří ještě seriál neviděli, takže pokračujte jen na vlastní nebezpečí!

https://youtu.be/O5fCpA5-Rjo

Druhá série Cizinky končí tím, že se Claire dostává skrz kameny zpátky do své „budoucnosti“, ale do roku 1948 a těhotná. Což rozhodně nečeká její manžel Frank. Mezitím Jamie zůstal v 18.st., kde se vyrovnává s následky památné bitvy u Cullodenu a také se ztrátou Claire.

Jak ubíhá rok za rokem, oba dva se snaží pokračovat ve svých životech, ačkoliv jeden na druhého nedokážou zapomenout. Claire stále doufá, že existuje možnost, jak se za Jamiem vrátit zpátky… Jenže co když se oba až moc změnili?

Třetí série by se měla vrátit 3. září a to se 13 epizodami. V hlavních rolích opět uvidíme Caitrionu Balfe, Sama Heughana a Tobiase Menziese.

Čekání na seriál si ovšem fanoušci můžou zkrátit čtením doplňkové knihy k sérii, Panicové, která vychází 24. dubna u nakladatelství Omega, která znovuvydává postupně také všechny díly Cizinky.

Zjistěte tak, co se stalo před tím, než Jamie potkal Claire. V tomto prequelu Cizinky se mladý Jamie Fraser dozví, co doopravdy znamená stát se mužem.

Zdroj informací a obrázků: Collider.com, Hypable.com, AXN.cz, Edna.cz, Knizniklub.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge