Eliza Dushku v novém fantasy seriálu

Knihy Novinky Seriály

Elizu Dushku jsme si zamilovali jako přemožitelku upírů Faith, která měla talent dostávat se spíše na špatnou stranu barikády, od té doby jsme ji mohli vidět například v Domu loutek nebo v Banshee. Brzy ji v seriálu uvidíme zase…

Tentokrát se jedná o adaptaci oblíbené fantasy série Glena Cooka, Kronika Černé legie, jejíž knihy vycházely také u nás v češtině. Dočkali jsme se sice jen čtyř kousků z celkových deseti, ale pokud bude seriál úspěšný, může se stát, že se objeví reedice.

Serie Kroniky Černé legie je epická fantasy, která není viděna očima králů a šlechticů, ale je portrétem války, hrůz a vítězství z pespektivy první linie. Jejími hrdiny jsou obyčejní vojáci, vojáci, které nepochopí ten, který nikdy nesloužil v armádě. Mnoho postav je inspirováno vojáky, které Glen Cook poznal během své služby u námořnictva.

Je rozdělena do tří kategorií: Knihy Jihu, Knihy Severu a Knihy Třpytivého Kamene, plus ještě jedna samostatná kniha, Stříbrný hrot. Seriál bude sledovat osudy nájemných legionářů Černé legie, která sestává z tvrdých lidí, zabijáků z nutnosti a někdy i ze záliby. Lidí, kteří mají jen svou jednotku, své spolubojovníky a chtějí především přežít a uživit se. Když ale přijdou na to, že se na světě znovuzrodil Bůh, musí přehodnotit, kde leží jejich loajalita.

Eliza Dushku by si měla zahrát Lady, temnou čarodějnici, která vládne Severnímu impériu za pomoci Černé legie, díky níž si udržuje dominantní postavení. O dalším obsazení bychom se měli dozvědět v průběhu dalších týdnů.

Zdroj informací a obrázků: Deadline.com, Hypable.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge