Pokračování Chutných těl přichází s knižním trailerem

Knihy Novinky

Sice je to už dávno (tedy dva roky), co jsme vás informovali o tom, že Isaac Marion píše pokračování Chutných těl, ale teď vám to připomínáme. Kniha totiž v zahraničí vyšla před pár dny a má skvělý trailer.

The Burning World vyšlo 7. února a jak se autor nechal už dříve slyšet, je krapet delš. Má totiž 512 stránek. Dějově navazujeme tam, kde jsme skončili, tedy u „znovuoživlého“ R, který se učí, jak být znovu žijícím člověkem.

Učí se, jak číst, jak mluvit a vlastně i to, jak milovat. R si skoro dokáže představit společnou budoucnost – s Julií, dívkou, co znovu restartovala jeho srdce. Chce s ní postavit nový svět na popelu toho starého.

Jenže pak se na obloze objeví helikoptéry a spolu s nimi i nové problémy. Na obzoru jsou noví lidé, kteří chtějí všechno tohle pozdvižení utnout a navrátit vše do stavu, v jakém to bylo dříve. Vše měli pod kontrolou, vše bylo stabilizované, silní jedli slabé. Mor je starodávný a ambiciózní a Nemrtví rozhodně nebyli jedinou zbraní.

Jak dokážete ale bojovat s nepřítelem, který je v každém okolo? Může svět opravdu vůbec změnit? R společně s Julií a zbytek uprchlíků musí přijít na způsob, jak vše zastavit. Jenže ne na všechny otázky lze najít odpověď, nebo alespoň R všechny odpovědi ani znát nechce. Třeba svůj minulý život…

Ke knize máme také vytvořený zajímavý trailer, na kterém se podílel samotný autor:

První díl série, Chutná těla, u nás vyšel už v roce 2012 u nakladatelství Argo. V zahraničí byl tak oblíbený, že se dočkal také svého filmového zpracování. Mrtví a neklidní přišli do kin v roce 2013 a i když mnoho poprasku nenadělali, jednalo se o fajn oddechovku. Těžko říct, jestli se dočkáme druhého dílu také v češtině, ale poslední díl série, The Living, by měl vyjít koncem tohoto roku a podle autorových slov mu dalo sepsání pořádně zabrat.

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net, GoodReads.com, Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge