Ledová krev v dubnu v češtině

Knihy Novinky

Letos se v českém vydání dočkáme řady zajímavých young adult kousků, tak vám je budeme dávkovat pomalu, abyste se měli na co těšit.

V dubnu můžeme očekávat první díl nové fantasy trilogie Ledová krev autorky Elly Blake, která vyjde u nakladatelství CooBoo.

Ledová krev vypráví příběh sedmnáctileté Ruby, jenž žije ve světě, v němž vše ovládá led. Ovšem ona sama má moc ohně a žáru – a to se v tomto krutém světě trestá smrtí. Takže se po smrti své matky přidává k rebelům, kteří chtějí zničit ledového krále.

Ovšem než se stačí zapojit do boje, je polapená a donucena bojovat proti nejlepším bojovníkům svého nepřítele. Jestliže turnaj přežije, má jedinečnou šanci zničit šíleného krále. Ale skončí tím utrpění lidí v království?

Plamen a led jsou v tomto světě nepřátele na život a na smrt, ovšem společně by mohly vytvořit sílu, která by mohla změnit vše.

Zajímavé je, že Frostblood, jak zní název knihy v angličtině, vyšla v zahraničí v originále teprve 10. ledna a my bychom ji mohli mít už během dubna. Pokračování, Fireblood, by mělo pak vyjít v září 2017 a třetí díl, Darkblood, pak v roce 2018.

Elly Blake má ráda pohádky, staré domy a sovy. Po získání titulu v Anglické literatuře dělala řadu různých prací jako je třeba projektová manažerka, obyčejná úřednice, grafická designérka, redeaktorka místního plátku a asistentka v knihovně. Společně s manželem a dětmi žije v Ontariu. Frostblood je autorčina debutová série. První díl se v dubnu dostal do TOP desíti knih New York Times v žebříčku young adult žánru.

Zdroj informací: Neoluxor.cz, CooBoo.cz, Elly Blake.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge