Catherine Hardwicke zrežíruje Stargirl

Filmy Knihy

Catherine Hardwicke se nezapomenutelně zapsala do srdcí a myslí všech čtenářů tím, že nám přinesla první filmový díl Twilight ságy, který v roce 2008 doslova bořil žebříčky návštěvnosti kin, ačkoliv se od kritiků nedočkala zrovna milého přijetí.

StargirlO tři roky později pak přišla s novodobou a rozhodně temnější adaptací Červené Karkulky, přesto zatím její nejznámějším filmem zatím zůstávají Legendy z Dogtownu. Teď se ovšem režisérka rozhodla opět zabrousit do tajů young adult knižního žánru. Hodlá zfilmovat knihu Stargirl autora Jerryho Spinelli.

Kniha byla poprvé publikována v roce 2000 a sleduje příběh Susan Caraway, která nastupuje na střední školu po té, co byla celou dobu vyučována doma. Ačkoliv své spolužáky zpočátku zaujme svou živostí, barevností a veselostí, brzy se zařadí mezi outsidery. Nikdo jí neřekne jinak než Stargirl.

Díky její unikátnosti se do ní zamiluje Leo Borlock, ale i on jí začne brzy ponoukat k tomu, aby svou unikátnost změnila a zkusila se dostat mezi populární okruh lidí ve škole. Nutí jí, aby se stala tím, co by ji samotnou mohlo brzy zničit.

Kniha byla kritiky velice dobře přijata a brzy se stala hitem. Roku 2004 dokonce v Kentu, v Ohiu studenti založili Stargirl Society, která poukazovala na hlavní poslání knihy – lidé by neměli měnit svou unikátnost, pokud to škodí jim samotným. V roce 2007 se Stargirl dočkala svého pokračování, to ale nebylo čtenáři přijato zrovna kladně.

Za scénářem a produkcí filmu stojí Kristin Hahn společně s Gotham Group a BCDF Pictures. BCDF financuje natáčení, které by mělo začít na podzim tohoto roku. Hardwicke se k projektu upsala po té, co ji nadchnul scénář.

Zdroj informací a obrázků: Variety.com, Hypable.com, Goodreads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge