Známe obálku prvního dílu nové série Ricka Riordana

Knihy Novinky

Už v září jsme vás informovali o nové božské sérii, kterou chystá zbožňovaný autor Percyho Jacksona. V březnu jsme vám pak prozradili název i anotaci ke knize. Dneska tu pro vás konečně máme také obálku.

První díl nové série Magnus Chase and the Gods of Asgard nese název The Sword of Summer a vyjít by měl 6. října 2015. Věkově je určen čtenářům od 10-ti do 14-ti let. Autor o knize říká: „Magnus Chase je nejspíš prozatím můj nejoblíbenější kousek. Vždycky jsem byl velký fanda norské mytologie, takže probudit k životu Thora, Lokiho, Odina a další bohy Asgardu v mém novém domově v Bostonu byla rozhodně zábava.

Magnus Chase

Magnus Chase byl vždy poněkud problémové dítě. Od podivné smrti jeho matky žil v ulicích Bostonu sám, přežíval jen díky své inteligenci, pouhý krok před policií a líných úředníků. Jednoho se objeví muž, kterého nikdy dřív neviděl – muž, o němž jeho matka tvrdila, že je nebezpečný. Tento muž mu sdělí nemožné tajemství: Magnus je synem norského boha.

Vikingské mýty jsou pravdivé. Bohové Asgardu se připravují na válku. Trollové, obři a daleko horší monstra se připravují na soudný den. Aby zabránil Ragnaroku, musí Magnus prohledt všech Devět světů, aby našel zbraň, která je už tisíce let ztracena.

Když ho útok obrů ohně donutí volit mezi vlastní bezpečností a životy stovky nevinných lidí, učiní Magnus konečné rozhodnutí…

Někdy je jediný způsob, jak začít žít nový život, zemřít…

Zdroj informací a obrázků: USAToday.com

1 thought on “Známe obálku prvního dílu nové série Ricka Riordana

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge