Zrežíruje Cuarón spin-off Harryho Pottera?

Filmy Knihy Novinky

Alfonso Cuarón byl nedávno osloven, zda by měl zájem usednout do režisérského křesla připravovaného filmu Fantastic Beasts. Jak snad každý fanoušek HP série ví, Cuarón režíroval třetí film v pořadí a to Harry Potter a Vězeň z Azkabanu.

Cuarón k případné možnosti znova se zapojit do kouzelného světa z pera J.K.Rowling pověděl: „Natáčet Azkaban byla zábava, když jsme skončili, bylo mi nabídnuto natočit i pokračování, ale nechtěl jsem pak být na obtíž, protože jsem si to tak moc užíval. Ale teď? Jsou věci, které mám teď v plánu, ale natočit něco pro J.K….

Cuarón je očividně nadšený z možnosti, že by mohl pracovat na tomto filmu, však připustil, že zatím ani nebyl osloven nikým z Warner Bros. studia. „Ještě se mi ani neozvali! Nerozhodli se mě pozvat na tento projekt! Těším se však! Alespoň se na ten film podívat, protože mě nikdo neoslovil jej natočit.

Jak se ale zdá, možnost, že by Cuarón mohl natočit Fantastic Beasts není až tak nereálná. Cuarón nedávno pracoval s producentem Harryho Pottera David Heymanem na filmu Gravity právě pro studio Warner Bros. a film měl úspěch jak kriticky, tak i finančně. Heyman bude také produkovat HP spin-off, a vzhledem k dvěma úspěšným spolupracím tohoto páru by tak Cuarón mohl být k tomuto projektu nakonec přeci jen přizván.

A proč by bylo dobrou zprávou, kdyby volba režiséra padla právě na Cuaróna? Cuarón oproti svému předchůdci Chrisovi Columbusovi upustil od až doslovného a převážně dětského převodu knihy na plátno jako bylo v případě prvních dvou dílů, a z knihy, kde se Harry poprvé setká se jménem Sirius Black, vytvořil napínavé drama, které drželo v napětí nejen dětské diváky, ale i ty dospělé. Cuarón vnesl do příběhu jedinečnou atmosféru a nebál se do příběhu zasáhnout. Bylo by tak  jistě zajímavé sledovat, jak by si s Fantastic Beasts poradil.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge