Seriál Outlander má svého Jamieho Frasera

Knihy Novinky Seriály

Ke konci dubna i června jsme vás informovali o chystaném novém seriálu televizní stanice Starz. Podle zpráv ze začátku července to vypadá, že produkce vybrala hlavního mužského představitele.

Starz ve spolupráci se Sony Pictures Television ohlásili, že pro roli Jamieho vybrali Sama Heughana. Sam má vystudovanou Royal Scottish Academy of Music and Drama a v roce 2003 byl nominován na Laurence Olivier Award za Nejslibnější výkon. V roce 2010 byl například nominován na British Soap Award za „Darebáka roku“ díky roli v seriálu Doctors od BBC a má za sebou celou řadu televizních seriálů.

Seriál vznikne na základě stejnojmenné knižní série Diany Gabaldon, která je celosvětovým bestsellerem, premiéru si odbude v roce 2014. Heughan si zahraje skotského válečníka Jamieho Frasera. Ten prožije vášnivý románek s Claire Randall, vdanou sestřičkou z roku 1945, co se záhadným způsobem dostane zpátky v čase, do roku 1743.

Sedmidílná série celosvětově prodala na 20 milionů kopií a na žebříčku bestsellerů New York Times se umístila celkem šestkrát. Gabaldon na Sama reagovala slovy: „Oh. Můj. Bože. Tenhle chlap je skrz naskrz Skot a Jamie Fraser. Když jsem viděla Sama nejen hrát, ale být Jamiem, byla jsem produkci nesmírně vděčná za jejich pečlivou pozornost samotné duši příběhu a postav.

Zdroj informací a obrázků: WordandFilm.com, TvByTheNumbers.Zap2It.com

2 thoughts on “Seriál Outlander má svého Jamieho Frasera

  1. Je to nejlepší seriál, jaký jsem v poslední době viděla. Naposledy jsem takhle prožívala před 30 léty Chobotnici. Není to jenom o tom příběhu a krásné Skotské krajině, ale jak to Ti herci hrají a jejich emoce ve tvářích. Než jsem uviděla seriál, tak jsem herce vůbec neznala. Samozřejmě jsem viděla film Ďábel nosí Pradu. ale slečnu Balfe si vůbec v tom filmu nepamatuji. Sam Heughan mě okouzlil, nejsem normálně žádným fanouškem herců. Vzhledem k tomu, že je to především seriál pro slečny a paní, tak je přece jenom Sam upředňostňován před Catrione i když hrají oba dobře a Catrione je tam častěji. Také si myslím, že pro ní, jako pro ženu, museli být některé scény mnohem náročnější, muži to berou trochu jinak. Od té doby co jsem viděla Cizinku, se mi nic nelíbí, mám pocit, že herci v ostatních filmech pouze odříkávají test. Rovněž jsem si koupila 6 dílu knih od paní Gabaldon, 7 Ledový dech jsem zatím nesehnala. Nebýt seriálu, tak bych si nikdy takové objemné knihy nekoupila, protože jsem spisovatelku vůbec neznala, přestože čtu hodně. Vzhledem k tomu, že znám knihu, tak se už těším na druhou řadu, jak se bude nebo nebude od knihy lišit. Ovšem nejvíce mně zaujala knihy třetí Mořeplavec, jak se Klér vrací po dvacetiletém odloučení zpět ke své lásce. Je to nejvíce romantické. Doufám, že bude mít druhá řada stejný úspěch jako ta první a že natočí ještě alespoň třetí řadu, pokud se nebude točit dál. Bubny podzimu (4 díl) je také moc pěkný.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge