Disneyho verze Sněhové královny

Filmy Knihy Novinky

Myslím, že všichni víme, že Disney si bere oblíbené pohádky a přetváří je k obrazu svému. Tentokrát si vzal na mušku Sněhovou královnu Hanse Christiana Andersena. Ačkoliv bychom se traileru k pohádce měli dočkat v nejbližších dnech, máme tu díky USA Today malou ochutnávku.

Kristen BellKristen Bell, která se proslavila hlavně svou rolí v oblíbeném seriálu Veronica Mars (plánuje se také filmová verze), vždycky snila o tom, že bude Disneyho hrdinkou. Teď má tu možnost. Namluvila totiž v chystané pohádce Frozen dobrosrdečnou Annu. „Už od svých čtyř let jsem snila o tom, že budu v Disneyho filmu. Byl to vůbec první životní cíl, jaký jsem si dala. Vypadalo to, že se mi ovšem nikdy nesplní,“ dodává Bell.

Frozen vypráví osud Anny, která se vydá na strastiplnou cestu hledání své starší a mocnější sestry Elsy, královny Arrendelle. Elsa totiž uprchla poté, co omylem uvalila na kraj kletbu a zanechala tak obyvatele v nekončící zimě. Příběh je založen na pohádce Hanse Christiana Andersena. „Anna je sourozenec, kterému obvykle není věnována pozornost a je zvyklá žít na vlastní pěst. Ale je donucena přijmout situaci, kdy ji její sestra potřebuje, a proto musí sebrat odvahu a konat,“ říká Bell o své postavě.

Bell spolu s režisérem Chrisem Buckem a scénáristkou Jennifer Lee probírala, jak nejlépe Annu zahrát: „Není moc velká bojovnice, nemá to správné držení těla, není moc elegantní a  docela si šlape na jazyk, ale je dobrý člověk plný odhodlání.“ Lee přidává: „Nemá žádné zvláštní schopnosti a supersílu. Anna je jedním z těch obyčejných lidí, kteří dělají neobyčejné věci.

Anna má samozřejmě při svém hledání sestry Elsy (Idina Menzel) pomoc, drsného horského muže (Jonathan Groff), jehož největší přítel je sob jménem Sven. Partu uzavírá mluvící sněhulák Olaf (Josh Gad), který srší vtipem. A samozřejmě nesmíme zapomenout na romanci. Na scéně se objeví také princ Hans (Santino Fontana).

Animátoři filmu si prý udělali výlet do Norska, aby se na vlastní oči podívali, jak vypadá ten správný zimní svět. O hudební složku filmu se postarají manželé Robert Lopez a Kristen Anderson-Lopez. Díky USA Today máme také první obrázky z filmu i krátký teaser:

frozen

frozen2

frozen3

frozen4

frozen5

Frozen má ocifiální premiéru 27. listopadu 2013, do českých kin přijde o den později.

Zdroj informací a obráků: USAToday.com

1 thought on “Disneyho verze Sněhové královny

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge