Seriálový Alex Rider se dočká druhé řady

Knihy Novinky Seriály

Minulý rok jsme vám říkali o novém seriálu podle knižní série Anthony Horowitze a ačkoliv měla první série jen 8 dílů, můžeme se těšit na další.

Anthony Horowitz vydal první díl v sérii Alex Rider v roce 2000 a teď po 17 letech, 11 knihách a 16 miliónech prodaných kusů knih v anglické verzi se Alex dočkal také svého seriálu. První řada seriálu sledovala děj druhé knihy, Akademie Point Blanc, v níž Alex pracuje jako neoficiální agent MI6 v „nápravné akademii“ pro děti z bohatých rodin.

Druhá série by se měla inspirovat čtvrtou knihou, Orlí úder, kde si Alex se svou kamarádkou Sabinou Pleasurovou a jejími rodiči užívá prázdniny v jižní Francii a konečně se zase cítí jako obyčejný čtrnáctiletý kluk. Nečekaný, nemilosrdný útok na jeho hostitele ho však vrhne zpět do světa násilí a tajemství – a tentokrát s tím MI-6 nechce mít nic společného. Alex se tedy rozhodne na vlastní pěst vypátrat, kdo na jeho přátele zaútočil a jaký k tomu měl důvod…

Původně se mělo začít natáčet už na podzim minulého roku, ale pandemie vše odložila a podle všeho se začalo v Bristolu natáčet před pár dny. Natáčení by mělo trvat 22 týdnů a pokud vše půjde dobře, mohla by se druhá řada objevit na podzim tohoto roku. V hlavní roli znovu uvidíme Otto Farranta, dále pak Stephena Dillane i Vicky McClure. Scénáře se opět ujme Guy Burt. Sám autor byl z prvních osmi dílů seriálu nadšený a stejně tak je nadšený, že se tvůrci rozhodli vybrat čtvtou knihu, která je jedna z jeho nejoblíbenějších.

Zdroj informací a obrázků: Deadline.com, DatabazeKnih.cz, Edna.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge