American Gods se dočká druhé řady

Knihy Novinky Seriály

Američtí bohové Neila Gaimana úspěšně odstartovali svou první sezónu a ačkoliv se diváci prozatím dočkali pouze prvních dvou dílů, na Starz si řekli, že jde o dobrou investici.

Desetidílný seriál se soustředí okolo války zuřící mezi starými a novými bohy. Tradiční bohové, kteří mají svůj původ v Bibli a mytologiích z celého světa, postupně přicházejí o své věřící.

Ti totiž přecházejí k novému panteonu bohů, kteří odráží jevy moderní společnosti, jakými jsou jsou láska k penězům, moderní technologie, média, celebrity nebo drogy.

Hlavní postavou je bývalý podvodník Shadow Moon, který se stane osobním strážcem a cestujícím společníkem pana Wednesdaye. Ten vystupuje jako podvodník, ale ve skutečnosti je jedním ze starých bohů.

Vydává se na cestu napříč Amerikou s úkolem shromáždit spojence a připravit se na bitvu proti novým bohům.

Oceňovaný román anglického spisovatele Neila Gaimana ožívá díky kabelové stanici Starz a ačkoliv ještě neskončil, televize odklepla druhou sezónu. Zatím není známo, jestli se ke scénáři vrátí také Bryan Fuller (Hannibal) a Michael Green (Heroes), ale prozatímní zprávy říkají, že nejspíš ano.

První série totiž dějově pokrývá tak třetinu knihu, takže určitě budeme chtít, jak bude příběh pokračovat dál. Sám autor vyslovil přání napsat knižní pokračování, napsal totiž jen prequel Anansiho chlapci, ale další díl by určitě dokázal hezky zamávat s oblíbenými postavami. Druhé série se tak nejspíš dočkáme během poloviny příštího roku.

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net, SerialZone.cz, Edna.cz, DatabazeKnih.cz, EW.com, ComingSoon.net, Deadline.com, Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge