Milénium dostane další film

Filmy Knihy Novinky

Už je to pět let, co se do kin dostala americká verze bestsellerové knihy Stiega Larssona, Muži, kteří nenávidí ženy, s Danielem Craigem v hlavní roli. Teď to vypadá, že se možná dočkáme dalšího filmu.

Divka v pavouci sitiNepůjde ovšem o přímé pokračováního prvního dílu, ale naopak se filmaři zaměří na ten čtvrtý. Není to ani pekvapivé rozhodnutí, jelikož první díl ani náhodou nesklidil úspěch, jaký si tvůrci představovali, a proto jsme se druhého dílu nedočkali.

S vydáním čtvrtého dílu, za kterým už ovšem nestojí Larsson, ale David Lagercrantz, se filmařům otevírá nová možnost, jak sérii opět filmově oživit. S původním obsazením to ale vypadá všelijak. Rooney Mara se nejspíš v roli Lisbeth nevrátí, Daniel Craig prohlásil, že by si roli zopakoval pouze v případě daleko vyššího honoráře. S rozpočtem k filmu to ovšem vypadá tak, že bude daleko nižší. I z toho důvodu se nejspíš nevrátí ani režisér David Fincher.

Scénáře k filmu se ujme Steven Knight, do hlavní role Lisbeth se tak nějak uvažuje obsadit Alicia Vikander, která nyní září v Dánské dívce. Data začátku natáčení ani premiéry filmu ještě nebyla stanovena, ačkoliv se počítá spíše s rokem 2017. Těžko říct, jestli se tvůrci opravdu rozhodnou skočit rovnou na čtvrtý díl, když jej sám Larsson nenapsal, přišli by tak i o vývoj postav z druhého a třetího dílu.

Sony si stále nechává otevřená vrátka a uvažuje i nad adaptací druhého a třetího dílu, Knight totiž dostane více než slušný honorář. Je tak možné, že sepíše scénáře i k těmto filmům. Ačkoliv to vypadá hrůzostrašně, nebyl by to první případ, kdy jsme se dočkali adaptací knih v rozdílném pořadí, než v jakém byly sepsány. Například takový James Bond se dočkal adaptací v různém pořadí a nikomu to zase tak moc nevadilo. Totéž vlastně platí i o adaptacích knih Dana Browna. Podle posledních zpráv to vypadá tak, že po Síti bychom se mohli dočkat Ohně (Dívka, která si hrála s ohněm). Uvidíme, jak to nakone dopadne.

https://youtu.be/JpJ__hzRGzM

Zdroje obrázků a informací: HOST.cz, CSFd.cz, Nerdist.com, TheWrap.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge