Do nové Knihy džunglí nahlédneme už v dubnu

Filmy Knihy Novinky

Letos v dubnu zamíří do kin nové zpracování známé klasiky Kniha džunglí od Rudyarda Kiplinga. Kdo by neznal příběh malého sirotka Mauglího a jeho zvířecích přátel?

Tentokrát však příběh ožívá v hrané verzi, byť se spoustou speciálních efektů. Na režisérskou stoličku se usadil Jon Favreau, který se podílel například na všech dílech filmového Iron Mana a obou filmech o Avengers. O adaptaci příběhu na scénář se pak postaral Justin Marks. Již zmíněné speciální efekty pak dostal do péče dvojnásobný oscarový vítěz Robert Legato. Jejich práci teď můžeme konečně obdivovat v prvním plnohodnotném traileru:

Herce pro postavu Mauglího vybírali tvůrci ze dvou tisíců chlapců po celém světě. Roli nakonec získal mladičký Neel Sethi, New Yorčan s indickými kořeny. Všechny ostatní hlavní postavy jsou animované a seznam jejich dabérů je opravdu hvězdný. Těšit se tak můžeme na Billa Murraye (medvěd Balú), Bena Kingsleyho (panter Baghíra), Giancarla Esposita (vlk Akéla), Lupitu Nyong’o (vlčice Ranžán), Christephera Walkena (opičí král Louie), Idrise Elbu (tygr Šer Chán) nebo Scarlett Johansson (krajta Ká).

Pokud vsadíte na český dabing, pak uslyšíte hlasy Miroslava Mejzlíka, Marka Vašuta, Jitky Moučkové, Mojmíra Maděriče nebo Jiřího Plachého.

Filmová Kniha džunglí zamíří do kin po celém světě 15. dubna, do těch českých pak o týden později.

Zdroje informací a obrázků: ComingSoon.net, IMDb.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge