Poslední příběh ze Zeměplochy vyjde na podzim

Knihy

Terry Pratchett, britský fantasy kouzelník, nás sice již opustil, ale jeho fanoušky čeká ještě poslední výlet na Zeměplochu. Závěrečné dobrodružství vyjde v originále letos na podzim.

Oblíbená fantasy série Úžasná Zeměplocha (Discworld) měla doposud úžasných 40 dílů. Většina z nich se dá zařadit do „podsérií“ podle toho, kdo v nich hraje prim – Mrakoplaš, Smrť, čarodějky, Městská hlídka nebo Tonička Bolavá.

Poslední příběh nese v originále název The Sheperd’s Crown a půjde o další knihu s Toničkou v hlavní roli. Tentokrát se bude mladá čarodějka ve výcviku potýkat s nástrahami krutého světa dospěláctví.

raising steamFanoušci se nemusí obávat, že by šlo o ubohou slátaninu poskládanou z poznámek a nedokončených myšlenek jejich mistra. Siru Pratchettovi se totiž povedlo dokončit celé dílo už na podzim a půjde tedy o plnohodnotný zážitek bez výrazných zásahů někoho zvenčí. Paul Kidby, autor ilustrací k Pratchettovým knihám, už v únoru na svém blogu potvrdil, že momentálně pracuje na The Shepherd’s Crown a že vyjde na podzim.

V originále by mělo letos vyjít také pokračování série Dlouhá Země, konkrétně čtyřka s názvem The Long Utopia.

Nakladatelství Talpress, která u nás knihy Terryho Pratchetta vydává, na letošek chystá tituly Pod parou (Raising Steam, Zeměplocha #40), Judgement Day (Věda na Zeměploše 4, Soudný den), dvojité vydání Carpe Jugulum a Pátý elefant (Zeměplocha #23 + #24) a 3. díl společné série Terryho Pratchetta a Stephena Baxtera Dlouhý Mars (Long Mars). V edičním plánu figuruje také Dodger, historická young adult fantasy kombinující humor s hlubokou životní moudrostí.

Zdroje informací a obrázků: Hypable.com, facebook.com, goodreads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge