Pracuje se na seriálovém zpracování Pozvání k ohni

Knihy Novinky Seriály

V hlavní roli se objeví Tatiana Maslany, která se nedávno objevila v Marvelovském seriálu She-Hulk, ale většině fanoušků padla do noty už díky seriálu Orphan Black.

Psychologický thriller Pozvání k ohni autorky Adrienne Celt zkoumá znepokojivý skutečný vztah ruského autora Vladimira Nabokova a Very Nabokovové. Nabokov je známý především tím, že napsal svůj poloautobiografický román Lolita, ve kterém popisuje proces zamilování a svádění nezletilé dívky. Přestože je kniha považována za jednu z velkých klasik mezinárodní literatury, je často obviňována z romantizující pedofilie. Pozvání k ohni využívá Nabokovův skutečný příběh k odhalení kontroverzních záležitostí okolo spisovatele.

Příběh se odehrává ve třicátých letech 20. století na internátní škole pro dívky v New Jersey a prozkoumá milostný trojúhelník mezi mladým spisovatelem inspirovaným Nabokovem (Pilou Asbæk), jeho ženou, která je také jeho editorkou (Taytiana Maslany), a Zoyou (Freya Mavor), mladou ruskou imigrantkou a správkyní internátu. Zatím není jasné, kdy bychom se seriálu na americké stanici AMC měli dočkat. Kniha vyšla v českém překladu u nakladatelství Host v roce 2019.

Zdroj informací a obrázků: Collider.com, Variety.com, GoodReads.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge