Seriálová verze Nebezpečných známostí se objeví na Starz

Knihy Novinky Seriály

Americká televizní stanice, která nám přinesla oblíbený seriál Cizinka, se docela našla v adaptacích periodických seriálů.

Román Pierrea Choderlose de Lacloese se od svého vydání v roce 1782 dočkal celé řady filmových zpracování. Nejznámější je nejspíš moderní verze Velmi nebezpeční známosti z roku 1999 se Sarah Michelle Gellar, Ryanem Phillippem a Reese Whiterspoon v hlavních rolích. A pak klasičtější historické drama Nebezpečné známosti z roku 1988 s Glenn Close, Johnem Malkovichem a Michelle Pfeiffer, anebo film Valmont z roku 1989 s Colinem Firthem v hlavní roli.

https://youtu.be/osTVupts9ow

Seriál odvypráví původní příběh o tom, jak se markýza de Merteuil (Alice Englert) a vikomt de Valmont (Nicholas Denton) setkávají jako vášniví mladí milenci v Paříži v předvečer revoluce. Poháněni napravit křivdy své minulosti, pár povstává z pařížských slumů a překonává výšiny francouzské aristokracie, svádí a manipuluje šlechtu i sebe navzájem, aby přežili.

Camille je krásná mladá žena odnikud s tajemnou minulostí, jenž se chce pomstít bohatým aristokratům, kteří ji přivedli do záhuby. Zrazena svým milencem Valmontem promění zármutek ve zmocnění, když se snaží získat postavení, moc a svobodu. V seriálu uvidíme Lesley Manville, Kosara Aliho, Carice Van Houten, Hiltona Pelsera, Fisayo Akinade, Michaela McElhattona, Nathanaela Saleha, Colette Dalal Tchantcho, Hakeem Kae-Kazim a Toma Wlaschiha. Premiéra je stanovena na 6. listopadu a třeba se ho stejně jako Cizinky časem dočkáme na Netflixu.

Zdroj informací a obrázků: Collider.com, Deadline.co, CSFd.cz, Vogue.co.uk

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge