George R.R. Martin tvrdí, že už má napsané 3/4 Vichrů zimy

Knihy Novinky Seriály

Fanoušci knižní předlohy jsou zase o krok blíž slibovanému šestému dílu série Píseň ledu a ohně.

Teprve v pondělí jsme se rozloučili s první řadou prequelového seriálu Rod draka a teď budeme muset čekat na tu další nejspíš další 2 roky. Sice se mluví o tom, že se dočkáme pokračování původního seriálu, který bude sledovat osud Jona Sněha, ale zatím žádné natáčení nezačalo.

Objevila se další informace o jiném prequelovém seriálu, jenž se zaměří na princeznu Nymerii s pracovním názvem „10 000 Ships„. Seriál by se měl odehrávat asi tisíc let před událostmi Hry o trůny (asi 800 před novou sérií) a zaměří se na princeznu Nymerii a její cestu do Dorne. Jsou to právě dobrodružství Nymerie, co inspirují Aryu Stark k pojmenování své vlčice po slavné válečnici.

Každopádně autor George R. R. Martin se nedávno objevil v jedné americké talk show, aby zpropagoval právě vycházející první díl ilustrované knihy zabývající se historií rodu Targaryenů, The Rise of the Dragon.

Kniha zaznamenává stvoření a vzestup moci Targaryenů v Západozemí, pokrývá historii poprvé vyprávěnou v eposu George R. R. Martina Oheň a krev, od dobytí Západozemí Aegonem Targaryenem až po nechvalně známý Tanec draků – krvavou občanskou válku, která málem zrušila vládu Targaryenů. V prvním volume se objeví na 180 nových ilustrací a v zahraničí vyšla teprve 25. října. Uvidíme, jestli a kdy se dostane také k nám.

Během talkshow autor hovořil také o dosud neukončené knižní sérii: „Dělám s Vichry zimy pokrok, ale ještě to není hotové. Myslím, že to bude hodně velká kniha. Myslím, že jsem asi ze tří čtvrtin hotový. Postavy se všechny prolínají. S některými postavami jsem vlastně skončil, mám celý jejich příběh, ale jiné ne. Takže to všechno musím dokončit. Ještě mi to chvíli potrvá.

Fanoušci napjatě vyhlíží knihu už od roku 2011, kdy vyšel prozatím poslední, pátý díl. Je to tedy víc jak 10 let, co autor na pokračování pracuje. Někteří se obávají, aby sedmidílnou sérii vůbec dokončil.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, GoodReads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge