Rod draka bude mít i druhou sérii

Knihy Novinky Seriály

Dlouho očekávaný seriál ze světa Hry o trůny si na HBO MAX teprve odbyl svou premiéru, ale už teď víme, že nás toho bude čekat víc.

Už Ryan Condal, který spolu s Georgem R. R. Martinem vytvořil seriál Rod draka, během červencového panelu Comic-Con Hall H prohlásil, že v rozpočtu na podporu druhé sezóny je řádková položka pro useknuté hlavy. Mezitím Miguel Sapochnik, co-showrunner na seriálu s Condalem, řekl EW, že tým navrhl draky, kteří se objeví až v pozdějších sezónách při mapování oblouku seriálu ve fázi vývoje. Nyní je vše oficiální. Druhá sezóna bude.

Tato zpráva přichází poté, co HBO oznámilo rekordní sledovanost pro první epizodu, která už v neděli měla 9,986 milionů diváků na lineárních platformách a platformách HBO Max v USA, což znamenalo největší premiéru seriálu v historii HBO. K pátku vidělo premiéru na lineárních platformách, platformách na vyžádání a HBO Max v USA více než 20 milionů diváků.

Jsme nesmírně hrdí na to, co celý tým HOTD dokázal s první sezónou,“ uvedla Francesca Orsi, výkonná viceprezidentka HBO Programming, v prohlášení. „Naše fenomenální obsazení a štáb na sebe vzali obrovskou výzvu a překonali všechna očekávání. Přinesli show, kterou musíte vidět. Obrovské poděkování patří Georgeovi, Ryanovi a Miguelovi za to, že nás vedli na této cestě. Nemůžeme být víc nadšení z toho, že v pokračování dále oživíme epickou ságu rodu Targaryenů díky druhé sezóně.

Rod draka začíná 200 let před událostmi seriálu Hra o trůny. Dynastie Targaryenů je v Západozemí na vrcholu své moci. S draky, které mají k dispozici, se nikdo neodváží zpochybnit jejich vládu, což znamená, že největší hrozbou pro rod Targaryenů je on sám. To nás přivádí k události známé jako Tanec draků. Strašlivé občanské válce, která srazila prosperující impérium na kolena.

Vládnoucí král věku, král Viserys I. Targaryen (Paddy Considine), jmenuje svou dceru princeznu Rhaenyru Targaryen, svou jedinou dědičkou Železného trůnu před svým bratrem princem Daemonem (Matt Smith). (Milly Alcock hraje Rhaenyru jako dospívající, než Emma D’Arcy převezme roli jako dospělá později.) Ale když Viserys v následujících letech počne syna Aegona II (Tom Glynn-Carney), nastane rozkol v otázce nástupnictví.

Následná válka je živena přátelstvím a neshodami mezi Rhaenyrou a Alicent Hightower, dcerou Pobočníka krále Otta Hightowera (Rhys Ifans). (Emily Carey ztvárnila Alicent jako dospívající a Olivia Cooke ji ztvárnila jako dospělou.)

Pokud si Rod draka povede dobře, mají tvůrci materiál na  čtyři až pět sezón. Možná se otevřou dveře i pro další spin-offové seriály, o kterých se už dříve mluvilo ale nějak to nedopadlo. Uvidíme.

Zdroj informací a obrázků: Nerdist.com, NerdsAndBeyond.com, EW.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge